Karlovarsko: Při bezpečnostní akci bylo zjištěno 23 dopravních přestupků

Ve čtvrtek dne 18. října 2018 proběhla na dálnici D6 u Transmotelu krajská dopravně bezpečnostní akce zaměřená na kontrolu převážně nákladní dopravy. Tato akce proběhla v součinnosti s Generálním ředitelstvím cel ČR a Centrem služeb pro silniční dopravu.

dezinfekce

Při konání akce se hlídky zaměřily na kontrolu dodržování sociálních předpisů, přepravy osob, nebezpečných látek, technického stavu vozidel, hmotnostních limitů, přepravy nadměrných nákladů, nelegální migraci a podobně. Vzhledem k novele právních předpisů účinných od 1. 10. 2018 byla akce zaměřena převážně na menší nákladní vozidla, a to dodávky.

Do akce bylo nasazeno na dvě desítky policistů z dopravní a cizinecké policie, kolegů z Celního úřadu a pracovníků z Centra služeb pro silniční dopravu. Zkontrolováno bylo 50 vozidel a zjištěno 23 dopravních přestupků. V 18 případech policisté uložili pokutu a 5 prohřešků oznámili příslušnému správnímu úřadu k projednání.

Devět řidičů řídilo svá vozidla, jejichž technický stav byl nevyhovující. Šest vozidel bylo přetíženo, jedna dodávka cizince, který převážel zeleninu, dokonce až o 268 kilogramů. Vzhledem k největší povolené hmotnosti tohoto vozidla 3300 kilogramů byl přetížen o 8%. Dále měl být ve dvou případech porušen zákon č. 111/1994 Sb. Jeden řidič měl dokonce řídit vozidlo pod vlivem návykových látek.

Obdobné akce v menším rozsahu probíhaly také ve středu dne 17. října 2018 na Karlovarsku a v pátek dne 19. října 2018 na Chebsku.

nprap. Kateřina Krejčí

Fotogalerie
Autor: 2 Editor Článek může obsahovat komerční sdělení.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy