Den bezpečnosti na Státním hradě a zámku Bečov nad Teplou

Poslední dubnovou neděli proběhl Den bezpečnosti na Státním hradě a zámku Bečov nad Teplou. Policisté z Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje si pro návštěvníky připravili bohatý program. Policejní preventisté měli připravený preventivní stánek s aktivitami nejen pro malé děti, které si mohly například otestovat znalost dopravních značek.

dezinfekce

Za své úspěchy byly obdarováni policejními dárky. Ke shlédnutí bylo služební policejní vozidlo a také policejní technika, kterou policisté při výkonu své služby běžně používají. Zájemci o práci u Policie České republiky se mohli dozvědět spoustu užitečných informací od personalisty z náborového oddělení. Návštěvníci si mohli poslechnout také zajímavou přednášku na téma „Kybernetická bezpečnost dneška“, kterou vedl mjr. Bc. Roman Kohout z Odboru analytiky a kybernetické bezpečnosti Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje.

Další část akce byla věnovaná policejním ukázkám. K vidění bylo připraveno několik ukázek práce policejních psovodů s jejich služebními psy. Představila se nová budoucí posila a to šestiměsíční štěňátko belgického ovčáka „Jonny“, který ukázal hezkou poslušnost v podobě chůze u nohy, štěkání na povel a fixaci na svého policejního psovoda. Dále se předvedl služební pes „Kaly“, ten předvedl již dospělý finální produkt poslušnosti správného služebního psa. Ukázal návštěvníkům, jak umí bránit svého psovoda před nebezpečným pachatelem. Poslední ukázku předvedl policejní pes Floki, ten zakročil proti nebezpečnému pachateli, který držel mladou slečnu jako rukojmí. Policejní psovodi s jejich služebními psy byli za své výkony odměněni náležitým potleskem. 

Akce byla velmi vydařená nejen díky rozmanitému programu, který si návštěvníci všech věkových kategorií s radostí užívali, ale také díky krásnému slunečnému počasí. 

por. Mgr. Soňa Podlahová 

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy