2001 – Sokolov: Město investovalo do bytového fondu 196 milionů (TV Západ)

Město Sokolov prodalo od roku 1994 již více než 3200 obecních bytů. Získané finance přibližně 220 milionů korun jsou na základě rozhodnutí zastupitelstva investovány, až na několik výjimek, zpět do rozvoje a oprav bytového fondu. Výjimečnými akcemi, které byly rovněž hrazeny z peněz získaných z prodeje bytů, jsou např. rekonstrukce sokolovského divadla či koupě a následná oprava krytého plaveckého bazénu.

dezinfekce

„Čili o záležitosti sloužící občanům města. V době, kdy jsme museli reagovat, prostředky nebyly k dispozici a museli jsme sáhnout do příjmů z prodeje bytů,“ vysvětlil starosta Karel Jakobec. 

V letošním a příštím roce čekají sokolovskou radnici další významné investiční akce, týkající se rozvoje bytového fondu. Jedná se např. o přestavbu hotelu Ohře, vybudování areálu klidného stáří v Háječku, pokračování oprav domů na Novém náměstí či zateplování věžáků. 

„Znovu upozorňuji, nejedná se o nějaký účet, kde by ty peníze ležely. Jedná se o prostředky běžně zapojované do rozpočtu. Mimo účetnicky ale evidujeme, kam peníze nakonec šly a jak budou ještě muset jít, abychom splnili to, co jsme slíbili,“ dovysvětlil starosta. 

Ke konci loňského roku již město ze získaných 220 milionů investovalo do rozvoje bytového fondu více než 196 milionů korun.  

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy