2000 – Sokolov: Kostel sv. Antonína Paduánského se dočká opravy (TV Západ)

Desítky let chátrající kostel sv. Antonína Paduánského nazývaný též kostel u Kapucínů v dolní části sokolovského Starého náměstí se opět dočká důstojné podoby. Na rekonstrukci kostela, po níž by zde měla vzniknout více účelová koncertní síň, totiž získalo město pět milionů korun z revitalizačního programu, do něhož patří i obnova kulturních památek v pánevních oblastech.

dezinfekce

„Situace je komplikovaná v tom, že celý objekt je možné rozdělit na dvě části. Ten vlastní klášter, kde sídlí sokolovská bytová a tam je havarijní situace střech, způsobená krovy - dřevomorkou, čili město tam vkládá nějaké peníze a druhou částí toho je ten vlastní kostel,“ popsal starosta Karel Černík. 

Nejdříve proto bude nutné opravit krov kláštera, u něhož by mohlo do budoucna hrozit zřícení. Rekonstrukce by měla proběhnout do konce letošního roku. Další práce by měly být v roce příštím. Jejich rozsah a rychlost bude záležet na podobě projektu, ze kterého vyplynou i náklady na opravy. Město podle jejich představitelů uvolní na rekonstrukci částku do pěti milionů korun. Přestavbu kostela u Kapucínů pak bude dokončena oprava sokolovského historického jádra. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy