Odrava: Lávku v Mostově chce kraj opravit (TV Západ)

Karlovarský kraj po dohodě s obcí Odrava chce převzít železobetonovou lávku přes řeku Ohři v Mostově. Její stav je na nejhorším stupni 7 a je již delší dobu uzavřena. O převzetí do majetku kraje by měli zastupitelé hlasovat v listopadu.

dezinfekce

„Lávku v krátkém časovém úseku opravíme tak, aby byla zpřístupněna všem cyklistům. Chtěli bychom to stihnout ještě v letošním roce. Zároveň připravujeme projekt na vybudování úplně nové lávky, a to dle parametrů i Povodí Ohře, aby tam nebyl žádný pilíř a byl tam řádný průtok. Uděláme všechno proto, aby lávka byla co nejdříve pro naše cyklisty zprovozněna,“ uvedla hejtmanka kraje Jana Vildumetzová.

Přestože je lávka v současné době uzavřena, běžně ji cyklisté využívají. Leží totiž na důležitém místě.

„Lávka je především podstatná, protože je vedena po trase cyklostezky a všichni občané, kteří tudy jedou na kole na nějaký výlet, tak vidí, že tudy vede trasa, a pokud tam přijedou, tak tam najdou zavřenou bránu a musí to objíždět po frekventované silnici, která má délku 4,5 km. Já si vůbec nedokáži představit, kdybych tam jela s malým dítětem, jestli by pak vůbec to dítě trasu zvládlo. Myslím si, že to bylo velmi nezodpovědné a my to musíme dát co nejdříve do pořádku,“ dodala hejtmanka.

Opravy lávky by měly vyjít na zhruba milion korun. Projekt na novou počítá s částkou 10 milionů. Kraj věří, že veřejnou soutěží se částka ještě sníží. Opravy by měly začít příští rok po ukončení hlavní cyklistické sezony.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy