Aš: Radní schválili dodavatele projektu na stavební úpravy dvou objektů v Nedbalově ulici

Na schůzi konané dne 11. června schválila rada města výsledek výběrového řízení na dodavatele projektové dokumentace na stavební úpravy objektu v Nedbalově ulici a pověřila starostu města k podpisu smlouvy o dílo se zhotovitelem Ing. Arch. Václavem Zůnou.

dezinfekce

Vítězná cena projektové dokumentace, která bude obsahovat studii ekonomicky výhodného řešení, projektovou dokumentaci pro stavební povolení a dokumentaci pro vlastní provedení stavby, činí 1,8 milionu korun (včetně DPH). Součástí ceny je také autorský dozor.

Projektová dokumentace bude řešit stavební úpravy budov, vedených v evidenci pod č. p. 1702 a 2053 (pozn.: jedná se o budovy situované blíže k Chebské ulici). Cílem projektu je modernizace uvedených budov za účelem zřízení komunitního centra pro seniory, ve kterém bude 10 až 25 samostatných bytů o velkosti 40 – 45 m2, s bezbariérovým přístupem. Součástí centra bude společenská místnost.

V záměru je také několik bytů o velikosti 23 až 52 m2 a dva krizové byty kategorie 3 + kk.

Stavební úpravy mají rovněž snížit energetickou náročnost budov, výměnu slaboproudých rozvodů a novou přípojku kanalizace. Řešeno bude také využití okolních pozemků o výměře cca 4300 m2 (parkové a sadové úpravy).

Termínem zahájení prací na projektové dokumentaci, která bude maximálně přizpůsobena k využívání dotačních titulů, je 1. červenec 2018, termínem ukončení pak 31. srpen příštího roku.

Areál v Nedbalově ulici město Aš před časem odkoupilo od Karlovarského kraje. V části je ubytovna, kterou postupně modernizuje městská společnost TEBYT, v další vznikne uvedené komunitní centrum s byty.


Zdroj: město Aš

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy