Aš: Přeměna kulturního střediska na komunitní centrum vyjde na 80 milionů

Dle usnesení rady města bude záměr realizován jen v případě získání dotace, a to na všechny tři etapy, ve kterých by měla rekonstrukce probíhat.

dezinfekce

Informace ze schůze Rady města Aše, konané dne 14. srpna 2017

Radní měli na srpnové schůzi k projednání 34 témat. V části věnované kontrole plnění úkolů z dřívějších schůzí konstatovali splnění usnesení, kterým byly uloženy úpravy v programových dotacích města Aše. V roce 2018 budou aktivity jednotlivců a neziskových organizací podpořeny částkou 500 tisíc korun v oblasti kultury, částkou 220 tisíc korun v oblasti sportu, sociální oblast má přidělenou sumu 85 tisíc korun, oblast výchovy a vzdělávání 250 tisíc korun a životní prostředí 55 tisíc korun.

Rada města projednala zprávu z jednání dopravní komise a uložila odboru správy majetku a investic realizovat některé body z této zprávy. Mj. budou opraveny všechny značky označující začátek a konec území města, vyznačí se vodorovné dopravní značení autobusové zastávky u základní školy v ulici Okružní, zřídí se chodník spojující parkoviště v Karlově ulici s komunikací za objektem České pošty a po dobu rekonstrukce Janáčkovy a Šaldovy ulice se přenosnými dopravními značkami omezí parkování v Dukelské ulici (ve směru od křižovatky s ulicí P. Bezruče po ulici Šaldovu).

Rada města Aše schválila podání žádosti o dotaci na rekonstrukci objektu bývalého Ašského kulturního střediska v Karlově ulici a jeho přeměnu na komunitní centrum. Jedná se o finančně velmi náročný projekt, dle PD přestavba vyjde na cca 80 miliónů korun. Dle usnesení rady města bude tedy záměr realizován jen v případě získání dotace, a to na všechny tři etapy, ve kterých by měla rekonstrukce probíhat. Využití objektu je zamýšleno ve spolupráci s Domem dětí a mládeže Sluníčko, zároveň by zde sídlili poskytovatelé sociálních služeb.

Rada města schválila vícepráce a termín dokončení (25. 8. 2017) na stavbě plynové kotelny na základní škole v Kamenné ulici. Projektová dokumentace předpokládala využití stávajícího komínového průduchu s jeho částečnou rekonstrukcí. Žádný z komínových průduchů ale nelze využít. Zjistilo se totiž, že průduchy jsou v některých úsecích zcela zabetonované. Vícepráce budou znamenat navýšení rozpočtu stavby o 83 tisíce korun (bez DPH).

Rada města Aše doporučila zastupitelstvu účast města v projektu Bavorsko – české týdny přátelství Selb 2023. Jedná se o vládami obou států podporovanou záležitost, která má v regionu napomoci rozvoji cestovního ruchu.

Radní doporučili zastupitelstvu vzít na vědomí zprávu o prodeji nemovitého majetku za 1. pololetí letošního roku. V tomto období bylo uzavřeno 18 smluv za cca 3 milióny korun.


Zdroj: město Aš


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy