2000 – Cheb: Na radnici se jednalo o cyklostezkách (TV Západ)

Ještě do konce letošního roku by měla v celém okrese Cheb začít fungovat síť turistických cyklostezek. Trasy budou rozděleny do čtyř kategorií. Stezka mezinárodní kategorie povede z Teplé přes Kynžvart ke státní hranici, kterou pak bude po německé straně obcházet. Do Chebu povede odbočka, která bude začínat v německém Waldsassenu. Další velká trasa povede z Lipové do Chebu a dále pak přes Komorní hůrku do Františkových Lázní. Již kompletní mapa cyklostezek byla předložena na jednání zástupců jed

dezinfekce

„Tam bylo řečeno, že Referát regionálního rozvoje zadá projekt na zhotovení cyklostezek. Chtěl bych říci, že cyklostezky nebudou v německém duchu, že to budou zvláštní silničky vedené vedle normálních silnic. Ale v zásadě využívají sítě méně frekventovaných silniček na okrese Cheb + nějakých dobře udržovaných lesních cest,“ uvedl místostarosta Chebu Petr Jakš. 

Nositelem výstavby sítě cyklostezek bylo mělo být Sdružení obcí Euregio Egrensis. 

„A to by podalo žádost na malé projekty Phare, ale i na jiné zdroje. Tzn. rozvoj venkova, jak je ten projekt finanční a jiné, aby to mohlo být realizováno,“ dodal Jakš.

Na jednotlivých trasách by měly být vybudovány informační tabule a směrníky mezinárodního turistického značení. Rovněž se předpokládá vydání orientační mapy a různých propagačních materiálů. Náklady na výstavbu by měly dosáhnout výše dva tisíce korun za jeden kilometr. Tedy celkem asi 600 až 800 tisíc.  

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy