2000 – Cheb: Ke Dni železnice byl připraven bohatý program (TV Západ)

V sobotu 30. září připravili zaměstnanci chebské železniční stanice ve spolupráci s Klubem železničních modelářů Cheb a jejich německými kolegy z Hofu bohatý program ke Dni železnice. V zasedací místnosti chebského nádraží si všichni zájemci mohli prohlédnout výstavu dobových materiálů a fotografií z historie stanice, jejíž vznik se datuje rokem 1918. Připravena byla rovněž výstava modelů historických i současných vláčků. Mezi nimi nechyběly ani zcela ojedinělé rukodělné exponáty.

dezinfekce

„Jednak se můžete podívat do vitríny, kde jsou modely pana Rakušana, které vyrobil z odlitků. Dodal k tomu podvozky, motůrek. Některé jsou i z plechu. Takže doopravdy fajnové modely, které jsou cenné a nenahraditelné. V krámu je neuvidíte,“ sdělil redaktor časopisu Železniční magazín Martin Nožička. 

Návštěvníci nádraží se také mohli zúčastnit vyhlídkové jízdy motorovým vozem po areálu stanice. Jednou ze zastávek této jízdy byla i návštěva depa kolejových vozidel s prohlídkou různých typů lokomotiv a další kolejové techniky. Na závěr hodinové projížďky byla připravena návštěva pracoviště hlavního výpravčího a prohlídka nádraží i samotného Chebu z ochozu výškové staniční budovy.  

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy