2000 – Cheb: Zastupitelstvo uvolnilo na rozvoj města 66 milionů (TV Západ)

Konkretizace Rozvojového programu města Cheb na rok 2001 počítá s realizací celkem 15 projektů. Zastupitelé na jejich uskutečnění uvolnili 66 milionů korun z volných aktiv města, jež Cheb získal prodejem akcií rozvodných firem či jako zálohu na pronájem areálu Dragoun. Rozvojový program je zaměřen především na tři prioritní oblasti, kterými jsou podpora bydlení, cestovního ruchu a rozvoj místní ekonomiky.

dezinfekce

„Jsme rádi, že došlo ke schválení v této době a bude tak čas na přípravu jednotlivých akcí,“ sdělil Václav Jakl. 

Nejvýznamnější investiční akcí pro příští rok je zahájení výstavby průmyslového parku, kde budou za výrazné finanční pomoci Evropské unie a státu vybudovány sítě a páteřní komunikace. Opravou kaple má být rovněž zahájena celková rekonstrukce Chebského hradu. Po mnoha letech odkladů bude v průběhu příštího roku konečně vypracována projektová dokumentace na zastřešení zimního stadionu. Na plnění Rozvojového programu bude dohlížet nově zřízený Odbor investic a rozvoje a novinkou je také to, že za každý jednotlivý bod programu bude odpovědný konkrétní Odbor městského úřadu. 

„Když budu chtít vědět, jaký je stav plnění konkrétní akce, tak bych měl dostat odpověď na otázku od konkrétního člověka,“ vysvětlil starosta.

Realizaci některých projektů zastupitelé podmínili získáním dotací. Např. do opravy pěší zóny je radnice ochotna investovat max. 15 milionů korun. Zbylých přibližně 15 milionů bude potřeba získat z mimoměstských zdrojů. Rovněž vypracování studie rozsáhlého projektu výstavby aquaparku je podmíněno získáním dotace z Fondu malých projektů Phare. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy