Region: Pravidelná linka do Tel Avivu bude létat z Letiště Karlovy Vary od května 2024

3

tel aviv, letiště, let, letadlo, linka, pravidelná linka, karlovy vary, karlovarský kraj


Karlovarské letiště se po covidové pauze chystá od května 2024 opět obnovit svou první pravidelnou linku. Bude se létat bez mezipřistání mezi Karlovými Vary a izraelským Tel Avivem. Linku se podaří otevřít díky spolupráci s izraelskou společností Overseas Travel, která se po úspěšném rozlétání linky do lázní Piešťany rozhodla, že od roku 2024 otevře i linku do Karlových Varů.

Létat se bude jednou týdně v úterý, a to od května 2024 do října téhož roku. Bude se jednat o pravidelnou linku, tudíž letenky oběma směry budou online volně v prodeji. Cena letenek bude dynamická, a to podle poptávky s předpokládanou cenou zpáteční letenky ve výši zhruba 390 amerických dolarů, v přepočtu necelých 9 tisíc korun dle aktuálního kurzu. Cena letenky bude zahrnovat odbavené zavazadlo do 20 kg a příruční zavazadlo do 8 kg. V současné chvíli probíhají ještě jednání ohledně dopravce a přesného typu letadla.            

„Overseas Travel věří, že si tato linka rychle najde své klienty jak v Izraeli, tak v karlovarském regionu. Přímý let umožní, aby se izraelští turisté dostali napřímo do překrásného UNESCO lázeňského trojúhelníku a zvýší to jejich cestovní komfort. Pro české turisty a businessmany tato linka rozšíří škálu možností, jak se mezi oběma zeměmi letecky pohybovat,” říká Pini Kariner, CEO Overseas Travel.  

Hejtman Petr Kulhánek poznamenal: „Těší mě, že po několikaleté pauze začne z karlovarského letiště opět létat pravidelná linka. Pro kraj je to skvělá zpráva a pevně věřím, že se tím pro nás zvýší objem incomingového turismu. Za kraj jsme si vědomi, že společnost Overseas Travel nese veškeré obchodní riziko profitability linky a jsme proto připraveni přispět na zaváděcí náklady.

„Za letiště se velmi těšíme na zvýšený provoz v roce 2024, kdy spolu s linkou do Tel Avivu a chartery budeme v letní sezóně odbavovat 11 letů týdně,“ dodává Alice Justina Undus, jednatelka Letiště Karlovy Vary.

Zdroj: Krajské listy



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář