Karlovarský kraj: Rychlost překročilo 106 řidičů

V pátek 19. dubna letošního roku se na území Karlovarského kraje uskutečnila celorepubliková akce s názvem SPEED MARATHON, která byla tradičně zaměřena zejména na dodržování stanovených rychlostních limitů.

dezinfekce

Do této bezpečnostní akce byla zapojena také široká veřejnost, která měla možnost navrhnout místa vhodná k měření rychlosti. Jednalo se o místa, která podle svého úsudku mohou občané považovat například za riziková a problémová.

Policisté v Karlovarském kraji na základě vytipování občanů vybrali i s ohledem na konkrétní dopravně bezpečnostní situaci v dané lokalitě několik desítek míst, na kterých v průběhu 24 hodin po určitou dobu měřili rychlost.

Během této „čtyřiadvacetihodinovky“ policisté zkontrolovali téměř 250 vozidel a zjistili celkem 106 přestupků.

I přesto, že široká veřejnost byla dopředu o této akci informována a přesná místa měření byla zveřejněna, tak nejvyšší povolenou rychlost překročilo 71 řidičů. Hned 57 z nich bylo vyřešeno příkazem na místě, tedy pokutou a 14 řidičů bylo oznámeno příslušnému správnímu orgánu k projednání. Mezi „rekordmany“ letošního SPEED MARATHONU v Karlovarském kraji patří dva řidiči, jeden z jel mimo obec rychlostí 145 km/hm, druhý zase v obci rychlostí 100 km/h.

Dalšími zjištěnými přestupky bylo například nepoužití bezpečnostních pásů a zádržných systémů, nevyhovující technický stav vozidla, nesprávné předjíždění či držení hovorového zařízení za jízdy.

nprap. Jakub Kopřiva

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy