Region: Policisté se zaměřili na „nezaplacené pokuty“

0

policisté, doprava, dálnice, dálnice d6, d6, kontrola, pokuta, policie, krimi, karlovarský kraj


V uplynulých dnech proběhla na dálnici D6 dopravně bezpečnostní akce, jejímž cílem byly namátkové kontroly motorových vozidel se zaměřením na řidiče a provozovatele, zda tito nemají v rámci dostupných evidencí neuhrazené pokuty za dopravní přestupky.

Kromě toho policisté v rámci akce kontrolovali také dodržování ostatních obecně platných ustanovení zákona č. 361/2000 Sb. o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů ve znění pozdějších předpisů, dodržování právních norem při přepravě osob a zboží či technický stav vozidel.

Do dvoudenní dopravně bezpečnostní akce, která se v stejné dny konala na celém území České republiky, bylo zapojeno na dvě desítky dopravních policistů. Během akce policisté zkontrolovali 135 vozidel a celkově bylo zjištěno 30 přestupků. Ve dvou případech měli řidiči nedoplatky za pokuty, které oba v rámci této silniční kontroly uhradili na místě. Nejčastějším přestupem byl nevyhovující technický stav, a to ve 13 případech. V šesti případech policisté řešili nepoužití bezpečnostních pásů. Mezi další přestupky patřilo nepoužití zádržného systému, jízda bez řidičského oprávnění či nepředložení dokladu o pojištění odpovědnosti.

Jak již bylo uvedeno, tak tato dopravně bezpečnostní akce se konala ve stejné dny na celém území České republiky. V rámci této akce bylo celkově zkontrolováno přes 2 500 vozidel a hned 90 řidičů mělo nedoplatky za pokuty ve výši přesahující 160 tisíc korun. Drtivá většina řidičů nedoplatky zaplatila na místě. Pět řidičů své nedoplatky na místě nezaplatilo a policisté byli nuceni jim zadržet registrační značky.

nprap. Jakub Kopřiva



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář