Region: Karlovarští celníci zajistili zahřívané tabákové výrobky, cigarety a padělky elektronických cigaret

0

krimi, celní správa, celníci, policie, cigarety, alkohol, karlovarský kraj, karlovarsko


Karlovarští celníci zajistili při kontrolách stánků v obci Potůčky na Karlovarsku 2 000 kusů zahřívaných tabákových výrobků, více než 20 tisíc kusů cigaret a téměř 1 000 kusů elektronických cigaret.

Na začátku minulého týdne prováděli příslušníci Celního úřadu pro Karlovarský kraj kontroly stánků v obci Potůčky, nedaleko státní hranice s Německem. Zaměřili se nejen na prodej vybraných výrobků. Ve čtyřech případech byly kontroly pozitivní. V jednom ze stánků zajistili 2 000 kusů zahřívaných tabákových výrobků, z nichž 800 kusů bylo značených nesprávných způsobem, dalších 1 200 kusů, zamíchaných mezi ostatní zboží, nebylo značeno vůbec. Dále zajistili více než 20 000 kusů neznačených cigaret, jež prodejci nabízeli na pultech svých stánků, nebo je měli ukryty v různých krabicích v příručním skladu. Celková hodnota výrobků byla vyčíslena na bezmála 150 tisíc korun, jejich uvedením do prodeje by mohl vzniknout únik na daních v celkové výši přesahující 113 000 korun. 

V dalších kontrolovaných stáncích zadrželi celníci bezmála 1 000 kusů elektronických cigaret, důvodně podezřelých z porušování některých práv duševního vlastnictví. Hodnota zadrženého zboží vyjádřená v cenách originálních výrobků by činila téměř 200 tisíc korun. 

Veškeré zajištěné zboží skončilo ve skladu celního úřadu. Případy byly předány k dalšímu řízení právnímu oddělení. Pokud by se prokázalo, že se jedná o padělky, hrozí pachatelům přestupku pokuta až do výše 10 milionů korun. V případě, že by se majitelé ochranných známek rozhodli využít tzv. zjednodušený postup, bude zboží zlikvidováno. Celníci budou v kontrolách nejen tržnic pokračovat i nadále.

Zdroj: Celní správa KV



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář