Karlovy Vary: Přejezd a křižovatka Západní/Šumavská se otevřou v úterý

2

křižovatka, přejezd, oprava, rekonstrukce, karlovy vary, karlovarský kraj


V úterý 28. 11. skončí práce na rekostrukci železničního přejezdu v Západní ulici a zároveň také rekonstrukce přilehlé křižovatky ulic Západní a Šumavská. Od úterního večera bude ulice Západní opět průjezdná.

"Dostáváme dotazy, proč nová křižovatka není kruhová. Kruhová křižovatka v bezprostřední blízkosti železničního přejezdu by ale při intenzitě dopravy na Západní ulici a křižovatce se Šumavskou nesplňovala požadavky na bezpečnost dopravy, v místě jsme také limitováni vlastnickými vztahy, kdy dotčené pozemky nepatří městu. Návrh křižovatky vznikl po pečlivém rozboru a diskusi, získal i souhlas dotčených orgánů," říká náměstek primátorky pro investice Tomáš Trtek. 

Na místě proběhla ještě před dokončením křižovatky i zkouška s vozidly včetně nákladních a autobusů, která osvědčila, že jejich průjezd nebude problém. Rekonstruovaná křižovatka bude bezpečnější pro všechny účastníky, včetně chodců a cyklistů, a řidičům umožní plynulejší průjezd díky odbočovacím pruhům a prostřednímu připojovacímu pruhu (směrem do Doubí). Jak bude křižovatka funugovat, ukazují dvě videovizualizace - jedna z ptačího pohledu a druhá z pohledu vozidel odbočujících ze Šumavské ulice vlevo. 

Práce na rekonstrukci křižovatky Západní/Šumavská začaly v polovině července, přejezdu je uzavřen od 19. listopadu. 

Zdroj: Magistrát města Karlovy Vary



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář