Uzávěrka přihlášek do soutěže o nejlepší webové stránky a elektronické služby se blíží

Už jen čtrnáct dní mají obce a města z našeho regionu na to, aby se zapojily do krajského kola soutěže Zlatý erb, jejímž cílem je podpořit modernizaci místních samospráv prostřednictvím rozvoje informačních služeb.

dezinfekce

Výherce čekají zajímavé ceny a postup do celostátního finále. Přihlášky lze odevzdávat do 19. ledna. 

O této soutěži jsme vás již informovali zde.

„Smysl soutěže, kterou vyhlašuje spolek Český zavináč ve spolupráci s jednotlivými kraji, nespočívá jen ve srovnávání webů, ale také v tom, že jejich provozovatelům poskytuje užitečné informace pro jejich zlepšení. V loňském roce se Karlovarský kraj zapojil do soutěže vůbec poprvé a hned se stal mezi regiony nejlepším v porovnání počtu přihlášených samospráv a celkového počtu obcí na území kraje. Věřím tedy, že i letošní ročník bude neméně úspěšný. Všem městům a obcím přeji hodně štěstí,“ uvedla hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová.

Místní samosprávy soutěží ve třech kategoriích, a to o nejlepší webové stránky města, nejlepší webové stránky obce a nejlepší elektronickou službu a projekty Smart city. Odborná porota se v rámci hodnocení zaměří zejména na povinně zveřejňované informace, kvalitu úřední desky podle správního řádu, rozsah dalších zveřejněných informací či například přehlednost a výtvarné zpracování webu. Vítězové krajských kol postupují do celostátního finále, které se uskuteční 9. dubna v rámci konference ISSS v Hradci Králové. Formulář přihlášky do soutěže včetně propozicí najdete zde.

Soutěž se každoročně koná pod záštitou Ministerstva pro místní rozvoj ČR, Asociace krajů ČR, Svazu měst a obcí ČR a Sdružení místních samospráv ČR. V uplynulém ročníku odborné poroty napříč regiony vybíraly z 504 webových stránek a projektů včetně elektronických služeb. V Karlovarském kraji měly nejlepší webové stránky město Cheb a obec Andělská Hora a nejlepší elektronickou službou se mohlo pochlubit město Mariánské Lázně.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy