Obce a města z regionu mohou soutěžit o nejlepší webové stránky

Přihlaste se do krajského kola jubilejního 20. ročníku soutěže Zlatý erb, jejímž cílem je podpořit modernizaci místních samospráv prostřednictvím rozvoje informačních služeb.

dezinfekce

Na výherce čekají zajímavé ceny a postup do celostátního finále. Uzávěrka přihlášek je stanovena na 19. ledna 2018. 

Smysl soutěže, kterou vyhlašuje spolek Český zavináč ve spolupráci s jednotlivými kraji, nespočívá jen ve srovnávání webů měst a obcí, ale také v tom, že jejich webmasterům a provozovatelům poskytuje užitečné informace pro jejich další zlepšování. Vítězům jednotlivých kategorií krajských kol bude navíc zajištěn vstup na konferenci ISSS v Hradci Králové a na odborné semináře zaměřené na hodnocení webů a s tím spojenou problematiku.

Místní samosprávy soutěží v krajském i celostátním kole ve třech kategoriích, a to o nejlepší webové stránky města, nejlepší webové stránky obce, Smart City a nejlepší elektronickou službu. Odborná porota se v rámci hodnocení zaměří zejména na povinně zveřejňované informace, kvalitu úřední desky podle správního řádu, rozsah dalších zveřejněných informací či například přehlednost a výtvarné zpracování webu. Formulář přihlášky do soutěže včetně propozicí je k dispozici na stránkách zde

Soutěž se koná pod záštitou Ministerstva pro místní rozvoj ČR, Asociace krajů ČR, Svazu měst a obcí ČR a Sdružení místních samospráv ČR. V uplynulém ročníku odborné poroty napříč regiony vybíraly z 504 webových stránek a projektů včetně elektronických služeb.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy