Region: Kradl vše, co mu přišlo pod ruku

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání šestačtyřicetiletého muže ze Sokolova, kterého obvinili ze spáchání přečinů krádeže, přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

dezinfekce

Obviněný měl ve druhé polovině prosince minulého roku vniknout na pozemek zemědělské usedlosti v jedné menší obci na Sokolovsku. Následně měl vniknout do stodoly a z té odcizit téměř vše, co mu přišlo pod ruku. Do vozidla, se kterým k místu přijel, měl dát například několik úhlových brusek, motorových pil, svářecí soupravu, gola sady, autobaterie či různé vrtačky. Tímto svým jednáním měl způsobit škodu téměř 140 tisíc korun.

V pondělí 22. března letošního roku měl obviněný muž řídit v ulicích Chebu osobní vozidlo značky Renault. V odpoledních hodinách byl zastaven a kontrolován policejní hlídkou, která při silniční kontrole zjistila, že muž má až do prosince letošního roku zákaz řízení všech motorových vozidel. Kromě toho policisté lustrací zjistili, že šestačtyřicetiletý muž měl v prosinci minulého roku, po převzetí výzvy, nastoupit do výkonu trestu odnětí svobody. Obviněný ovšem bez závažného důvodu do výkonu trestu nenastoupil.

Z těchto důvodů ho policisté zadrželi a převezli na obvodní oddělení k dalším úkonům. Tam obviněný policistům dobrovolně vydal čtyři igelitové přepravky s bílou krystalickou látkou, která byla později odbornou expertízou vyhodnocena jako pervitin.

Po provedených úkonech byl šestačtyřicetiletý muž eskortován přímo do věznice.

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

nprap. Jakub Kopřiva

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy