Sokolov: Senioři se mohou hlásit o bydlení na „Floridě“ (TV Západ)

Město Sokolov začalo nabízet zájemcům nad 60 let bydlení v objektu ZDRAPOSO, pracovně nyní zvané Florida. Kolaudace ještě neproběhla: Město Sokolov začalo nabízet zájemcům nad 60 let bydlení v objektu ZDRAPOSO, pracovně nyní zvané Florida. A chystají se dny otevřených dveří.

dezinfekce

„Aby se případní nájemníci mohli jít na byty podívat. Počítáme, že dva měsíce bude možnost prohlédnout si a zvážit, zda by takový byt chtěli. Pak bude možné do 30.11. podat žádosti o byt a bude to probíhat formou nabídky. Což znamená, že nejvyšší nabídka uspěje a ten člověk byt získá. Začínáme na ceně 95 korun za metr čtvereční s tím, že předzahrádky a sklepy budou za jednotnou cenu - 3 koruny za metr čtvereční,“ uvedla starostka Sokolova Renata Oulehlová. 

V bezbariérovém objektu se nachází 17 rekonstruovaných bytů. 

„Cílová skupina budoucích nájemníků je 60 plus a je to z toho důvodu, že jsou to malometrážní byty. Ale co je ještě důležitější, je tam bezbariérový přístup. Kdykoli se člověk dostane domů, ať na tom bude zdravotně jakkoliv,“ připomněla starostka.

K bytům v přízemí přináleží zahrádky a sklepy, byty v podlaží mají balkony. V objektu budou i nebytové prostory.

„Měly by tam být určitě ordinace lékaře, v plánu máme, aby tam byla kavárna nebo cukrárna. Zřejmě to bude provozovat Sokolovská chráněná dílna. Nyní hledáme dotační titul. Rádi bychom se dostali do nějakého dotačního titulu, abychom mohli zařídit pekárničku, cukrárničku – něco takového,“ dodala Oulehlová.

Náklady na celkovou rekonstrukci objektu včetně vybudování bytů vyšly město na 33 milionů korun. V dalším křídle objektu se nachází chráněné dílny a město zvažuje přeměnu i této části na nájemní bydlení. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy