Sokolov: Rada města předloží rozpočet na rok 2018

Město chce příští rok zahájit investice za více než 200 milionů korun. Prioritami zůstávají stavba domu pro seniory, opravy komunikací i škol. Schodkový rozpočet, který vyrovná předchozí hospodaření, půjde do zastupitelstva 14. prosince.

dezinfekce

Radní předpokládají, že příjmy přesáhnou 600 milionů, výdaje pak vyčíslili na 873 milionů korun. Záporné saldo ve výši 273 miliony korun pokryje město ze zdrojů minulých let. 

„Budeme pokračovat v rekonstrukci Spartakiádní ulice, alokované peníze máme na výstavbu pobytového zařízení pro seniory v Sokolovské ulici, investovat budeme opět do škol a školek, začneme pracovat na projektové dokumentaci k novým parkovacím domům, pustíme se do celkové rekonstrukce hokejových šaten na zimním stadionu, postavíme nové zázemí tenistům a jsem velice rád, že se začne hýbat projekt knihovny, která najde zázemí ve dvou domech, které město koupilo na Starém náměstí,“ vyjmenoval dílčí investice starosta Jan Picka.

Například k parkovacím domům dodal, že město uvažuje o pěti různých lokalitách, kde by patrové parkování mohlo vzniknout. Prvními třemi jsou Malé náměstí, ulice Kosmonautů a Jelínkova, nebo U Divadla.

„Už není mnoho míst, kde nová parkoviště budovat a parkovací domy jsou prakticky jediným řešením. Vyřešit bychom měli v každé části kolem sta až sto padesáti míst,“ dodal starosta.

O přípravě parkovacích míst jsme vás informovali zde.

Plánované projekty dále zahrnují přestavbu chráněných dílen na byty pro starší občany, revitalizaci sídliště Vítězná, nebo záměr odkupu zchátralých domů u kina Alfa.

Návrh rozpočtu na rok 2018, jehož součástí je rovněž neúčelová rezerva ve výši 32,7 milionů korun, předloží rada města zastupitelům na zasedání ve čtvrtek 14. prosince. Ti se budou rovněž zabývat návrhem střednědobého výhledu rozpočtu v letech 2019-2022.

Návrh rozpočtu města Sokolov na rok 2018 - viz zde.
Návrh střednědobého výhledu rozpočtu města Sokolov na roky 2019 - 2022 - viz zde.

Zdroj: město Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy