Sokolov: Nemocnice opravila budovy za téměř pět milionů

Téměř pět milionů korun bez daně investuje letos společnost Penta Hospitals CZ do rekonstrukcí a stavebních úprav různých budov některých oddělení sokolovské nemocnice. Cíl je zpříjemnit zdejším pacientům pobyt a také jim zajistit vyšší komfort při léčbě v největším zdravotnickém zařízení v celém regionu.

dezinfekce

Jedná se například o výměny oken, podlah, opravy fasád a jiné spíše drobné stavební úpravy. Ale také nové šatní skříně a věšáky pro pacienty.

Nepočítá se sem čtyř milionová investice do modernizace lůžkové části chirurgického a interního oddělení, kde je většinovým investorem Karlovarský kraj. Ten je také vlastníkem nemocnice, společnost Penta Hospitals CZ nemocnici provozuje.

„Jedná se o pečlivě naplánované renovace, které zvýší atraktivitu naší nemocnice a také modernizaci budov. Investice budou znát na efektivnějším chodu špitálu a lepším komfortu pro pacienty. Dál chceme pokračovat ve výměně oken, opravě podlahových krytin a modernizaci sociálních zařízení pro pacienty,“ uvedl Jaroslav Kratochvíl.

Nejvíce peněz bude letos stát kompletní výměna linolea na multioborovém oddělení jednotky intenzivní péče (MOJIP).

„Výměna vyšla na více než půl milionu korun," uvádí Miloslav Pavelka vedoucí správního oddělení Nemocnice Sokolov.

Stejně tak byla vyměněna podlahová krytina na dětském oddělení. Nová jsou také okna v pavilonu E, kde investice přesáhla 220.000 korun.

„Hotový je nový sálek na očním oddělení. Opravená je také fasáda u vstupního portálu do pavilonu E. Na soudním oddělení máme hotovou výměnu kompletní specializované technologie,“ jmenuje Miloslav Pavelka.


Zdroj: Markéta Singerová, tisková mluvčí Nemocnice Sokolov



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy