Sokolov: Městskou ČOVKU čeká další etapa intenzifikace

Čistírnu odpadních vod pro město Sokolov čeká v příštím roce další etapa její intenzifikace. Tentokrát půjde o stavební úpravy starých dosazovacích nádrží, jejichž stav je už téměř za hranicí funkčnosti. Akce bude rozdělena do dvou částí a celkové náklady jsou odhadovány na přibližně 14,45 milionu korun. Současný stav čističky si prohlédlo vedení města se zástupci provozovatele zařízení, kterým je Vodohospodářská společnost Sokolov.

dezinfekce

Podle místostarosty Jana Picky je dobré před zahájením finančně náročnějších akcí seznámit se na místě se skutečným stavem věcí.

„Dosazovací nádrže, to je akutní záležitost, která se musí urychleně řešit. Ale v tomto případě se jedná o účelně vynaložené peníze. To platilo i pro předchozí úpravy usazovacích nádrží, které byly velmi dobře provedené. Chtěli jsme si také po nějakém čase zase prohlédnout provoz čističky. Díky investicím z minulých let je ve velmi dobrém stavu,“ podotkl místostarosta.

Úpravy dosazovacích nádrží budou hrazeny z vázaných prostředků, což je nájemné, které hradí Vodohospodářská společnost Sokolov městu. Tyto peníze jsou pak městem používány výhradně pro veškeré úpravy v čističce. Celkové náklady na rekonstrukci usazovacích nádrží, která se konala mezi roky 2018 a 2019, představovaly zhruba 20,2 milionu korun včetně DPH. Čistírna odpadních vod má dostatečnou kapacitu, aby sloužila jak pro samotné město Sokolov, tak případně i okolní obce. V současnosti je na ni napojeno například Královské Poříčí.


Zdroj: město Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy