Sokolov: Byty nad Alfou koupila společnost SUAS (TV Západ)

Naděje na řešení dlouholetého problému sokolovské čtvrti nad kinem Alfa má konečně řešení. A to takové, které město vítá a navíc ušetří své finance. Dvě stovky bytů nakonec koupila soukromá společnost SUAS, právní nástupce, a.s.

dezinfekce

„Osobně vím o několika nabídkách. Jedna z nabídek měla být od karlovarské realitní kanceláře, druhá od pražských investorů a třetí nabídka, která se ukázala pro město, a to je potřeba říci, nejpříznivější, tak byla nabídka od Sokolovské uhelné, která do jednání vstoupila. Podle informací, které v současné době máme, protože jednání jsme samozřejmě zpovzdálí sledovali, a díky vstřícnosti Sokolovské uhelné jsme věděli o tom, jak se vyvíjí celá situace, byť jsme to na veřejnost z pochopitelných důvodů nemohli dávat, tak nyní víme, že nejen, že je podepsána smlouva, ale už i došlo k finančnímu vyrovnání. V současné době to vypadá tak, že objekty – 200 bytových jednotek, koupila Sokolovská uhelná. Telefonicky jsem se spojil s vedením Sokolovské uhelné, nejen proto, abych samozřejmě i poděkoval, protože nám opravdu spadl velký kámen ze srdce, protože nyní víme, že oblast se nestane už zmiňovaným místem pro nájezdy obchodníků s chudobou, ale samozřejmě také, abych opětovně zopakoval nabídku města, že bychom i se Sokolovskou uhelnou rádi spolupracovali na dalším využití této oblasti,“ vysvětlil starosta Sokolova Jan Picka.

Město předpokládá vznik pracovní skupiny, která bude řešit další postup. Z dvou stovek bytů je okolo 160 prázdných a je možné, že některé domy půjdou k zemi. Vše je v kompetenci nového vlastníka.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 16.06.2018 09:00
Video




0 +
 

Hlavní zprávy