Region: V neděli začíná advent. Policisté budou více vidět v ulicích

Už tento víkend začíná advent a policisté v Karlovarském kraji budou více vidět v ulicích. Dle situace a v návaznosti na pořádání různých vánočních akcí budou přijímány adekvátní bezpečnostní opatření na celém území Karlovarského kraje. Lidé tak v ulicích, obchodních centrech, na vánočních trzích, koncertech nebo nádražích budou častěji potkávat policejní hlídky, které mohou být vybaveny také dlouhými zbraněmi.

dezinfekce

„V pondělí se sešel Výbor pro zpravodajskou činnost. Žádná z tajných služeb nemá informace, že by České republice hrozilo konkrétní riziko, nicméně doporučily, aby policie realizovala preventivní bezpečnostní opatření jako v minulých letech,“ řekl ministr vnitra Jan Hamáček.

V České republice stále platí první stupeň ohrožení terorismem, který byl vyhlášen v souvislosti s teroristickými útoky v Bruselu v březnu 2016, na základě jehož jsou během celého roku nastavena zvýšená bezpečnostní opatření.

„I přestože v současné chvíli nemáme žádné informace, které by směřovaly k přímému ohrožení našeho státu, v souvislosti s vánočními svátky Policie ČR na všech krajských ředitelstvích připravuje adekvátní bezpečnostní opatření, která budou přizpůsobena a plánována vždy podle konkrétní situace a ohlášených akcí. Policisté budou dohlížet na místa s větším počtem účastníků, vánoční trhy, koncerty, rozsvícení vánočních stromů, atd. Každé opatření a počty policistů budou přizpůsobena konkrétní akci a jejímu rozsahu,“ uvedl k celé situaci první náměstek policejního prezidenta brig. gen. Martin Vondrášek.

Každý rok evidujeme v Karlovarském kraji nárůst kapesních krádeží právě v období adventu. Dávejte si prosím pozor na své osobní věci, hlavně v místech, kde je větší koncentrace lidí jako jsou vánoční trhy, obchodní centra apod. - o tomto jsme vás informovali zde.

Informace pro pořadatele a organizátory akcí:
V případě zájmu se můžete obrátit a využít nonstop linku Policie České republiky zřízenou právě pro potřeby zabezpečení velkých sportovních a kulturních akcí. Veškeré informace získáte na telefonním čísle 800 255 255.

"Přejeme Vám krásné a poklidné prožití těchto krásných svátků," uvedla mjr. Mgr. Kateřina Böhmová.

mjr. Mgr. Kateřina Böhmová


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy