Blíží se vánoční svátky. Policisté varují před kapsáři

S blížícím se vánočním časem stoupá i riziko kapesních krádeží. Buďte obezřetní, abyste se nestali obětí krádeže. Své věci mějte pod neustálým dohledem, neboť zkušenému kapsáři postačí jen okamžik k tomu, aby Vám odcizil peníze, doklady či cennosti, ale třeba i celou kabelku. Z tohoto důvodu je dobré nosit finanční hotovost odděleně od dokladů a platební karty.

dezinfekce

Při nakupování vánočních dárků mějte své kabelky či batohy pod neustálým dohledem. Svá příruční zavazadla nepokládejte ani na nákupní vozíky a mějte je vždy řádně uzavřená. Nepodceňujte ani moment, kdy ukládáte nákup do vozidla. Peněženku či kabelku mějte vždy pod dohledem.

Také na vánočních trzích buďte opatrní. Kapsáři využívají místa, kde se pohybuje větší množství lidí, a Vaše nepozornost jim nahrává k tomu, aby Vás okradli. To, že Vám chybí peněženka či mobil, můžete zjistit až ve chvíli, kdy budete chtít odcizenou věc použít. V tlačenici věnujte pozornost svým kapsám a peněženku s penězi i mobilní telefon ukládejte do vnitřních kapes např. bundy či kabátu. Nenoste peníze a další cennosti např. v batohu na zádech, kam nevidíte. Dávejte také pozor na ty osoby, které mají přes ruku hozenou bundu či kabát nebo drží v ruce klobouk. Zloději tento trik rádi používají, aby zakryli svůj úmysl krást před zraky okolí. Obezřetní však buďte i při placení nebo výběru z bankomatu, zejména při zadávání PINu se podívejte, zda Vás někdo nesleduje. PIN nikdy nenoste dohromady s platební kartou!

Kapesní zloději v mnohých případech nepracují sami, ale prostřednictvím organizovaných skupin. Tyto skupiny mohly přijet páchat svá protiprávní jednání z různých koutů republiky, ba dokonce ze zahraničí. To, jak k okradení dojde, mají pachatelé domluveno mnohdy dlouho předtím, než si svou oběť vůbec vytipují. V případě, že se stanete obětí protiprávního jednání, bezodkladně se obraťte na nejbližší policejní služebnu.


Zdroj: město Chodov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 27.11.2018 19:00




0 +
 

Hlavní zprávy