ZPRÁVY Ekonomika Karlovarský kraj

Americké velké banky těží, menší banky bojují

Velké americké banky, jako JPMorgan a Citi, se úspěšně přizpůsobily novým regulačním požadavkům a zvyšují konkurenceschopnost. Menší banky čelí tlaku z nedostatku zdrojů.

0

Včera Adam Wágner

2004 – Cheb: V bývalých kasárnách má vzniknout národnostní centrum (TV Západ)

Centrum pro etnické a národnostní menšiny má vzniknout v areálu bývalých kasáren na Zlatém vrchu v Chebu. O pronájem vytipovaného objektu už projevilo zájem sdružení místních romských organizací.

0

Včera 1 Editor

Stavebnictví začátkem roku kleslo o 5,9%

České stavebnictví začalo rok 2021 s poklesem o 5,9%, hlavně díky komplexní a obtížné stavební legislativě. Na druhou stranu, bytová výstavba zaznamenala nárůst, se 3 498 nových bytů zahájených v lednu, což je o 29,9% více než loni.

0

Před 2 dny Adam Wágner

Cheb: Uzavření Amerického mostu komplikuje dopravu (TV Západ)

Od středy 13. března se řidičům v Chebu zkomplikoval průjezd centrem. Důvodem je uzavření Amerického mostu přes Ohři u Kulturního domu Svoboda. Opravy mostní konstrukce si podle smlouvy vyžádají zhruba 18 milionů korun a ukončeny musí být do 31. srpna letošního roku.

0

Před 3 dny 1 Editor

Nový elektromobil Škoda Epiq

Škoda Auto představila na českém trhu elektrický crossover Škoda Epiq s moderním designem, dojezdem až 400 km a technologiemi za atraktivní cenu. Výrobce plánuje v nadcházejících letech investovat více než 5,6 miliard eur do elektromobility.

0

Před 3 dny Rebeka Schmidt

Karlovy Vary: Modernizaci urgentního příjmu chce Kraj zahájit letos (TV Západ)

Generel rozvoje Karlovarské krajské nemocnice se dostává do další fáze. Po demolici pavilonu K, kdy na místě vzniklo parkoviště a pavilonu M, dále opravách pavilonu L, kde je nově například transfúzní stanice, se chystá demolice a výstavba nového pavilonu G.

0

Před 3 dny 1 Editor

Pohonné hmoty brzy znovu zdraží

Ceny pohonných hmot v České republice pravděpodobně brzy vzrostou kvůli několika faktorům, jako je omezení produkce ropy OPEC, rostoucí globální poptávka, zejména v USA, a geopolitická situace. Slabší dolar také zvyšuje poptávku po ropě.

0

Před 3 dny Rebeka Schidt

Elektromobilita ztrácí - automobilky hledají alternativní cesty

Rozhodování dodavatelů automobilového průmyslu mezi spalovacími motory a elektromobily komplikuje zpomalující prodej elektromobilů a zájem o alternativní paliva. Spolupráce či konsolidace mezi dodavateli by mohly být řešením nejistoty.

0

Před 4 dny Lenka Hubingerová

Ceny benzínu a nafty mírně fluktují: Brzy levnější nafta než benzín?

Ceny pohonných hmot v ČR mají smíšený vývoj - cena benzínu stoupla na 38,46 Kč/litr, zatímco nafta klesla na 38,48 Kč/litr. Zlepšení situace na trhu s ropou ovlivňuje ceny nafty, zatímco ceny ropy procházejí menší korekcí. Stabilní kurz koruny může pomoci udržet nízké ceny.

0

Před 4 dny Rebeka Schidt

Vodafone přebírá SAZKAmobil: Schválení odkupu proběhlo!

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže schválil prodej SAZKAmobilu společnosti Vodafone. Transakce by měla být dokončena v dubnu a přinese nové možnosti pro více než 200 tisíc zákazníků v České republice.

0

Před 4 dny Adam Wágner

Lednový nárůst tržeb překonává očekávání

Čeští spotřebitelé navýšili své výdaje v lednu nejvíce za poslední dva roky, což je dobrá zpráva pro maloobchod. Důvodem je pokles inflace a růst spotřebitelské důvěry. Prodej nepotravinářského zboží a zvýšený prodej pohonných hmot přispěl k růstu.

0

Před 4 dny Jiří Padevěd

2004 – Sokolov: Na Baníku se plánují významné investice (TV Západ)

Rozsáhlou rekonstrukci sportovního areálu Baníku plánuje sokolovská radnice. Mimo jiné zde má vyrůst tenisová hala, fotbalové hřiště s umělým povrchem i kvalitní zázemí pro atlety.

0

Před 5 dny 1 Editor

2004 – Sokolov: Na Baníku se plánují významné investice (TV Západ)

Rozsáhlou rekonstrukci sportovního areálu Baníku plánuje sokolovská radnice. Mimo jiné zde má vyrůst tenisová hala, fotbalové hřiště s umělým povrchem i kvalitní zázemí pro atlety.

0

Před 5 dny 1 Editor

Růst cen dopravy a rekreace, zelenina levnější

Český statistický úřad zveřejnil únorovou inflaci, která ukázala meziroční nárůst o 2 %, o 0,3 % nižší než v lednu. Vyšší ceny pohonných hmot a rekreace přispěly k růstu cen. Obavy z možné deflace a její negativní dopad na ekonomiku stále přetrvávají.

0

Před 5 dny Rebeka Schidt