Sokolov: V kině Alfa začaly další opravy (TV Západ)

V sokolovském kině Alfa přibyl další stavební ruch. Po loni započatých opravách schodiště, které se bude finalizovat kvůli potřebě teplotní stability až v létě, probíhá za provozu rekonstrukce sociálních zařízení jak pro kino, tak zdejší hudební klub v přízemí.

dezinfekce

Původní předpokládané náklady 1,7 milionu korun se podařilo ve výběrovém řízení, do kterého přišlo 9 nabídek, snížit na 1,4 milionu. 

„Co se týče samotné realizace, ta by měla probíhat právě od měsíce dubna do měsíce června, ale s podmínkou, že vždy jedny toalety zůstanou otevřené, takže to znamená, že se bude vlastně pracovat postupně, že se udělají jedny toalety, pak druhé toalety,“ uvedl starosta Sokolova Petr Kubis. 

Kromě sociálních zařízení se čeká na vhodné povětrnostní podmínky, aby se dokončil loňský projekt opravy hlavního schodiště. 

„Tam vznikly poměrně velké komplikace, které byly nepředvídatelné. To znamená, když se odkryla ta vrstva, která prostě musela pryč, tak se zjistilo, že ta technologie, která tam byla použitá, nebyla v souladu s normami. Takže tam došlo třeba k drcení toho betonu, který tam je apod. A to znamená, že ty práce se prodloužily a bohužel se prodloužily až do letošního srpna, protože ta finální vrstva impregnační, která musí přijít na ty povrchy, tak s tou se dá pracovat pouze při teplotě 15 stupňů, ale i v nočních hodinách. To znamená, že z toho důvodu vlastně došlo k prodloužení té doby realizace,“ přiblížil starosta. 

Mimo tyto opravy se dočká také plot a zvažují se také herní prvky a mobiliář. 

„My jsme uvažovali o tom, že ten plot kolem kina Alfa bychom odstranili, ale nakonec jsme se dohodli v Radě, že touto cestou zatím ještě nepůjdeme, protože máme obavy, že by tam mohlo docházet i k nějakému poškozování majetku. V každém případě ten plot bude opraven. Chtěli bychom to místo zvelebit takovým způsobem, aby bylo ještě více navštěvované. Bereme v úvahu samozřejmě situaci, která tam je, že v současné době jsou tam opravené všechny ty bytové domy, jsou zabydlené, bydlí tam plno mladých lidí, takže uvažujeme o tom, že by tam opět vzniklo nějaké místo, kde bude prostě příjemná terasa, například herní prvek apod. Takže je to z toho důvodu, že toto místo se poměrně významně proměnilo,“ dodal Kubis. 

Dříve nechvalně známá čtvrť kolem kina Alfa byla problémovou lokalitou s řadou kompletně vybydlených vchodů panelových domů. V posledních letech koupila postupně zchátralé domy soukromá společnost a investovala do jejich oprav. V místě přibylo podle radnice zhruba 150 nových obyvatel. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy