Region: Policie připravuje dopravně bezpečnostní akci Velikonoce

Velikonoce se blíží a nás z důvodu dvou státních svátků čeká prodloužený víkend. Velikonoční svátky jsou jako každý rok spojené se zvýšeným provozem na našich silnicích. Na ty vyráží mimo jiné i sváteční řidiči, kteří jedou např. navštívit svojí rodinu či přátele.

dezinfekce

Jako každý rok se policisté z Krajského ředitelství Karlovarského kraje zapojí do celorepublikové dopravně bezpečnostní akce, která bude probíhat od čtvrtka dne 6. dubna 2023 do pondělí 10. dubna 2023 po celém kraji. 

V rámci této akce se policisté zaměří především na zákaz požívání alkoholu a jiných návykových látek před a během jízdy, ale také na dodržování stanovené rychlosti. Dohlížet budou i na dodržování ostatních předpisů zákona o silničním provozu, přičemž budou kontrolovat např. používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů, telefonování za jízdy, technický stav vozidel apod. 

Policisté se primárně zaměří na místa s vysokým dopravním zatížením, turisticky významné nebo rizikové oblasti, kde dochází k nejzávažnějšímu porušování pravidel silničního provozu a k častým dopravním nehodám.

Přejeme všem účastníkům silničního provozu krásné velikonoční svátky, šťastnou cestu za svými blízkými a bezpečný návrat do svých domovů. 

kpt. Bc. Zuzana Churaňová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy