Kraj navyšuje dotace na obnovu kulturních památek  

O dva miliony korun více, než se původně plánovalo, vydá Karlovarský kraj ze svého rozpočtu na obnovu kulturních památek a památkově hodnotných objektů. Původně schválená letošní částka ve výši asi 8 milionů korun se tak zvýší na celkem 10 milionů 350 tisíc korun.

dezinfekce

„O navýšení dotací v programu na obnovu kulturních památek rozhodla Rada kraje, poskytnutí části příspěvků musí ještě odsouhlasit krajští zastupitelé na svém jednání v září. Budeme tak moci vyjít vstříc i těm žadatelům, na které se původně nedostalo. Peníze půjdou například na pokračování opravy nejstaršího stojícího kostela sv. Urbana v Karlových Varech, na opravy kostelů v Milhostově nebo v Horní Blatné. Zvýší se dotace mimo jiné na sanaci zříceniny hradu v Andělské Hoře nebo na revitalizaci Labutího jezírka v Mariánských Lázních,“ uvedla náměstkyně hejtmanky Daniela Seifertová.

Kraj přispívá především na projekty, které pomohou k záchraně unikátních kulturních památek, dále těch, které jsou v havarijním stavu, nebo jsou atraktivní z pohledu cestovního ruchu.

„Budu velmi usilovat o to, aby se navýšení financí na opravy památek v našem regionu promítlo i do návrhu krajského rozpočtu na rok 2018. Na to, jak jsme malý region, je na našem území mnoho zanedbaných a chátrajících památek, cítím to jako velký dluh z minulosti,“ vysvětlila Daniela Seifertová.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy