Karlovy Vary: Kraj se ohradil kvůli dotaci na opravu Becherovy vily (TV Západ)

V polovině srpna byla Karlovarskému kraji jako příjemci dotace doručena Regionální radou regionu soudržnosti Severozápad Výpověď smlouvy o poskytnutí dotace na financování projektu s názvem „Interaktivní galerie Karlovy Vary – Becherova vila“. Smlouva byla uzavřena v říjnu 2009.

dezinfekce

„Musím na rovinu říci, že nás tato informace, resp. výpověď ze smlouvy, velmi zarazila, protože smlouva k 30.8. měla po 10 letech končit. Byl tam platební výměr na 62 milionů korun. Obrátili jsme se na Ministerstvo financí, které tento platební výměr zrušilo. Následně na to nám přišla výpověď. Dovolím si říci, že je to podpásovka. Dokonce se domnívám se, že k tomu nebyly patřičné kompetence pana předsedy a že se věc měla projednat ve výboru. Samozřejmě se důrazně ohradíme,“ komentoval situaci hejtman Karlovarského kraje Petr Kubis. 

Regionální rada soudržnosti Severozápad ve výpovědi požaduje po Karlovarském kraji v termínu do 14 dnů po ukončení Smlouvy vrátit částku přesahující 62 milionů korun. Obsah smlouvy se Karlovarský kraj s ohledem na probíhající řízení rozhodl nezveřejnit.  

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy