Aš: Odstranění černých skládek stálo město přes půl milionu korun

Informace ze schůze Rady města Aše, konané dne 18. 9. 2017. Rada města Aše měla na druhé zářijové schůzi k projednání dohromady 23 bodů. V úvodu projednala několik témat v rámci kontrol plnění předchozích usnesení.

dezinfekce

Konstatováno bylo například splnění usnesení, týkající se potřebné administrativy, nutné k navýšení kapacity mateřské školy v základní a mateřské škole v Okružní ulici. Nyní je tedy kapacita MŠ o deset míst vyšší, docházet sem mohou až 183 děti.

Další kontrola se týkala záměru výpůjčky sportovního areálu Střelnice a smlouvy o výpůjčce TJ Jiskra Aš. Rada konstatovala splnění usnesení a schválila uzavření smlouvy o výpůjčce.

Rada města Aše vzala na vědomí zprávu o řešení drobných oprav a podnětů od občanů města v prvním pololetí 2017. Ze zprávy mj. vyplývá, že na údržbu dětských hřišť bylo vydáno 150 tisíc korun, na dalších 50 tisíc korun vyšla údržba laviček. Odstraněny byly černé skládky za 506 tisíc korun a opraveno dopravní značení za 173 tisíce korun. Náklady na výměnu 7 stožárů veřejného osvětlení v ulici Saská, výměnu 15 svítidel v Jiráskově a 5 ks v Sadové ulici a čtyř rozvaděčů činily 830 tisíc korun, atd. Celkem byly na drobnou údržbu letos zatím vynaloženy cca 3 milióny korun.

Rada města schválila zřízení čtyř vyhrazených parkovacích míst pro Policii ČR v blízkosti objektu nového sídla obvodního oddělení policie v Karlově ulici. Tři parkovací místa budou za budovou obvodního oddělení, čtvrté na parkovišti u městské knihovny. Policie ČR se bude stěhovat ze stávajících prostor v ulici Gustava Geipela do bývalého finančního úřadu v Karlově ulici.

Kanalizaci v Mokřinách opraví společnost Gvoždík z Karlových Varů Rybářů. Uzavření smlouvy radní schválili na pondělní schůzi. Zde se jedná o cca 105 metrů kanalizace, odvádějící vodu z rybníku Cihelna do dešťové kanalizace. Po vyfrézování kanalizace od kořenů stromů, které bylo provedeno nedávno a nevedlo k uspokojivému zprůchodnění potrubí, je nyní nutné bezvýkopovou metodou potrubím protáhnout sklolaminátový rukávec.

Rada města Aše vzala na vědomí opatření ministerstva zemědělství, kterým byla na celém území ČR zastavena jiná těžba dřeva než těžba nahodilá. Pro společnost Ašské lesy se bude jednat o výpadek v tržbách v ceně 1,5 miliónu korun.

Na návrh společnosti Tebyt schválila rada ceník za ubytovací služby v ubytovně v Nedbalově ulici: 180 korun za osobu za noc a pro stálou klientelu (51 takových klientů) 3900 korun za měsíc.


Zdroj: město Aš


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy