Cheb: Voda zatékající do zimního stadionu se má využívat (TV Západ)

Vyřešit zatékání do chebského zimního stadionu a zároveň ušetřit za kropení fotbalového trávníku v areálu Hvězda by mohl nápad, kterým se zaobírá město. Myšlenku navíc podporuje i chystaná rekonstrukce jedné ze spojovacích ulic.

dezinfekce

„Město momentálně provádí dlouhodobé odčerpávání vody z podzemních studní v bývalém pivovaru nad zimním stadionem, kde se předpokládá, že voda, která tam jinak volně odtéká, částečně způsobuje podmáčení zimního stadionu a problémy, které jsou v suterénních šatnách. Od toho momentálního měření a odčerpávání, které probíhá dlouhodobě a je plánováno na celý měsíc, si slibujeme – za prvé, že zjistíme vydatnost studní, abychom mohli udělat opatření, které bude souviset, co s tou vodou. Jedno opatření je i mimochodem to, že hledáme a zkoumáme možnosti využití této vody na zálivku. Využití takové, abychom nemuseli čerpat vodu z řadu. Druhým sekundárním efektem by právě mohlo být to, že by se mohly zmenšit problémy s podzemní vodou u stadionu. Jedna z možností využití vody je – využít ji pro fotbalový areál na Lokomotivě. Bude se tam budovat druhé fotbalové hřiště, ale není ještě rozhodnuto, zda s přirozenou či umělou trávou. A možná, že jedním z dost důležitých kritérií, pokud bychom se bavili o přirozené trávě, je právě to, abychom tam měli vodu na zalévání, která není z řadu, protože ta je samozřejmě drahá. Náklady se odhadují, přesně nevím, ale slyšel jsem od provozovatelů, že to jsou náklady 400 až 500 tisíc korun jen za zálivku jednoho fotbalového hřiště. Takže, pokud to tak je, určitě by se jednalo o významnou úsporu. Navíc by se samozřejmě mohlo využít to, že momentálně projektujeme rekonstrukci ulice Dyleňská, a právě v rámci toho, že ulici budeme rekonstruovat, by bylo poměrně jednoduché vložit tam vedení, kudy by se to přivedlo ke stadionu,“ rozvinul informaci místostarosta Chebu Miroslav Plevný. 

Na místě bývalých ledových ploch ze sedmdesátých let byl v roce 2002 vystavěn zastřešený stadion se zázemím pro 1500 diváků. Stavbu od počátku provázely problémy s podzemní vodou, které měly tehdy vliv i na významné prodražení zakázky.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy