2011 – Cheb: Vyhlášení nejlepších sportovců proběhlo na radnici (4273) (TV Západ)

Na konci loňského roku proběhlo tradiční vyhlášení nejlepších sportovců města za uplynulý rok. Po úvodním přivítání na radnici v obřadní síni starostou města Pavlem Vanouškem zahrál saxofonový orchestr Základní umělecké školy. Ve své řeči Vanoušek zmínil, že město podporuje sport, loni to bylo částkou 5 milionů korun. Připomněl také zajímavý fakt, že ve městě je 6600 organizovaných sportovců. Poté se přistoupilo k vyhlašování cen.

dezinfekce

Jako první přišly na řadu kolektivy. V mládežnické kategorii byl oceněn oddíl vzpírání TJ Lokomotiva Cheb ve složení: Stanislav Pastorek, Jiří Šollar, Ladislav Manhart. Ti se blýskli 2. místem v celostátní žákovské lize ČR.

I smíšené družstvo juniorů bylo úspěšné. Získalo 4. místo v 1. juniorské lize ČR. Členy družstva byli Dominika Lokingová, Martina Manhartová, Jan Stehlík, František Manhart, Jan Novotný, Jiří Weissgarber a Ladislav Švehla. 

Jako poslední z mládežnických kolektivů byl oceněn oddíl rádiového orientačního běhu Radioelektronika Cheb. A tím byla štafeta juniorek: Tereza Francková, Anna Oplová, Kateřina Kučová. Vybojovaly 3. místo na mistrovství ČR. 

Mezi dospělými týmy kralovalo podle očekávání minigolfové smíšené družstvo. Jeho zástupci František Nečekal ml., Jan Wolf, Jiří Broumovský, Lukáš Toman, Dagmar Hirschmannová, Jana Nečekalová potvrdili vzestup chebského minigolfu a zakončili sezonu na 2. místě v 1. lize ČR v sezoně 2009/2010.

Na řadu poté přišla kategorie jednotlivců. Nejprve byli oceněni zástupci v juniorských kategoriích. Deset členů oddílu rádiového orientačního běhu, kteří získali vysoká umístění na republikové úrovni. Postupně si tak přišli pro ceny Roman Borovička, Anna Oplová, Kateřina Papežová, Tereza Synková, Michaela Kučová, Tomáš Lahučný, Daniela Trpáková, Martin Stárek, Charlota Svatková a Monika Procházková.

Také Sportovní klub Poohří Union Cheb oddíl atletiky měl své želízko v ohni a tím byla Nikola Jelenová za 4. místo na mistrovství ČR v běhu na 400 metrů. Ceremoniálu se ale neúčastnila.

Sedmička členů oddílu vzpírání TJ Lokomotiva Cheb si také přišla pro ocenění z rukou radních. Jmenovitě to byli Václav Manhart, Dominika Lokingová, Martina Manhartová, Ladislav Manhart, Stanislav Pastorek, Jiří Šollar a František Manhart. 

Dostalo se i na další sporty. Z Jachtklubu Cheb si přišla pro diplom Michaela Zárubová a Štěpán Novotný. Oba byli stříbrní na mistrovství ČR ve své třídě. 

Z TJ OLYMPIONIK Cheb získal cyklista Petr Fiala 2. místo v Mezinárodním etapovém závodě. Cenu si na městě nepřevzal.

Za TJ AGRO, oddíl jezdectví, obsadila Karolína Šimáčková 4. místo na mistrovství ČR v drezúře.

Sportovní klub KRASO sdružující krasobruslení a rychlobruslení měl hned tři zástupce. Kristýnu Šimečkovou, Lucii Břicháčkovou a Sabinu Břicháčkovou. 

Za Okresní kolegium AVZO Cheb si přišel pro ocenění malý Milan Černoch. Získal 1. místo na mistrovství Evropy amatérů v motokrosu.

Motokárový klub EMHO racing Cheb zastoupil Emil Minář ml. s 1. místem na mistrovství ČR.

V dospělých kategoriích byli loni úspěšní následující sportovci.

V minigolfu Dagmar Hirschmannová, Jana Nečekalová a František Nečekal. 

Mistryně světa v kulturistice Jana Stöckelová ze Sportcentra Cheb.

Za Jachtklub Cheb Daniela Zárubová a Tomáš Vika. 

Klub Radioelektronika Cheb, oddíl rádiového orientačního běhu měl tradičně silné zastoupení. Tentokrát si přišli pro ocenění Eliška Kuncová a Petr Kunc. Hana Najmanová se slavnosti neúčastnila.

Ze střeleckého klubu AVZO Cheb byl úspěšný Stanislav Strmeň. 

Oddíl vzpírání z TJ Lokomotivy reprezentoval Jan Tkáč. 

Irena Klingorová vyhrála Evropský pohár v terénním triatlonu. Soutěží za TJ OLYMPIONIK Cheb.

Oddíl TJ AGRO Cheb dodal mistra republiky Martina Gössla, který byl úspěšný v jízdě spřežení.

Pak došlo na veteránské kategorie. Pro cenu si přišel mistr republiky ve vzpírání Jiří Šmolík z Lokomotivy Cheb. 

Ve veteránech se prosadil 6. místem na Mistrovství světa v rádiovém orientačním běhu Miroslav Vlach z Radioelektroniky Cheb. 

Jako poslední byla vyhlášena kategorie trenérů a činovníků ve sportu.

K životnímu jubileu 75 let získal ocenění Štěpán Sláma, zakladatel házené v Chebu, hráč a trenér, zakladatel mezinárodního turnaje O štít města Chebu.

Za oddíl šachu byli pozváni Zdeněk Skokan a Václav Vítek, který oslavil kulaté výročí 70 let. 

Také Miroslav Budil z oddílu kuželek byl oceněn u příležitosti životního jubilea, a to 75 let.

Jaroslav Saxa z oddílu České asociace Sportu pro všechny jako dlouholetý aktivní cvičitel mládeže oslavil 65 let a byl na radnici také oceněn.

Dále si pro uznání přišel Ivan Sikora z oddílu jachtingu, basketbalista a trenér Zdeněk Chocholatý a Margita Pejsarová, cvičitelka jógy.

V nepřítomnosti byl také oceněn Petr Tirala, dlouholetý trenér mládeže a funkcionář klubu SKP Union.

Úspěch zaznamenala také Petra Lehocká, aktivní trenérka oddílu krasobruslení.

Za TJ AGRO Cheb, oddíl jezdectví byl oceněn Miloslav Šimáček. 

Zástupce Tenisklubu Cheb Karel Denk st. byl jako dlouholetý a úspěšný trenér mládeže oceněn jako poslední. 

Po skončení oficiální části programu čekalo na přítomné pohoštění.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy