2003 – Cheb: Anketa hledala využití tržnice Dragoun (TV Západ)

Zbourání zdí kolem obří asijské tržnice Dragoun, zprůjezdnění celého areálu, výstavba nové městské čtvrti s obchody, byty a parky – to jsou nejčastější přání obyvatel města Chebu, kteří se zúčastnili nedávné veřejné ankety o budoucnosti bývalých kasáren.

dezinfekce

"Je otázka ale, kdo celou tuto záležitost zaplatí? Takže myslím, že hodně záleží na investorovi, na někom, kdo přijde a bude schopen za nějakých podmínek tyto představy naplnit," komentoval výsledky místostarosta Chebu Jan Svoboda. 

Radnici, která všechny chebské domácnosti oslovila prostřednictvím svého měsíčního periodika, se vrátilo pouze 146 vyplněných anketních lístků. Většina z navrhovaných řešení ale naráží na omezené finanční možnosti města. Pouze menší část z respondentů si totiž přeje, aby radnice zhruba osmi hektarový areál prodala.

"Samozřejmě je tady ještě jeden háček. V současné době je vlastně areál ještě v pronájmu společnosti Lanzaro. Tím chci říct, že ještě není vyřešen spor, který v současné době je u soudu. Takže dokud se nám nepodaří na základě rozhodnutí soudu doručit výpověď, tak ta není platná. A vlastně legálně tam dneska vietnamští obchodníci fungují," připomněl místostarosta.

Radnice před několika týdny zaslala kvůli neplacení nájemného asijským trhovců okamžitou výpověď. Tu se ale jednateli Lanzaro do této doby nepodařilo doručit. Město proto požádalo soud, aby firmě určil svého opatrovníka, kterému by výpověď mohla být předána.

"Budoucnost areálu je teď plně v rukách soudu. Jak již jsem říkal, nesouhlasím s kvalitou soudů v České republice obecně, protože si myslím, že jsou nezávislé a to slovo nezávislé platí stoprocentně. Jsou nezávislé na všem," dodal starosta Chebu Jan Svoboda. 

První konkrétní zájemce již přitom projevil zájem o odkoupení celého areálu. Firma Czech Property Investment městu za Dragoun nabídla sto deset milionů korun. Tato developerská společnost chce prozatím zachovat současné využití, do budoucna pak plánuje výstavbu obchodně společenského centra s byty, obchody, restauracemi a zábavními podniky. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy