2001 – Cheb: K výročí divadla se hrála komedie Vstupte (TV Západ)

V sobotu 14. dubna se v chebském Západočeském divadle, které si právě připomíná 40. výročí svého založení, uskutečnila premiéra komedie amerického dramatika Neila Simona Vstupte. Při této příležitosti se na prknech divadelní scény po více než třiceti letech opět pracovně setkávají režisér Karel Nováček se zakládajícím ředitelem chebského divadla Karlem Novákem, které v této hře ztvárnil jednu z hlavních rolí.

dezinfekce

Karel Novák hraje v komedii Vstupte roli stárnoucího komika Willieho Clarka. Právě za ztvárnění této postavy byl před třemi lety nominován na prestižní cenu Thálie. Tehdy si Willieho Clarka zahrál v divadle v Olomouci. 

Děj hry Vstupte je o stále se opakujících sporech dvou kdysi slavných komiků na penzi, kteří se po letech opět scházejí a mají pro televizi natočit svůj nejúspěšnější skeč. Stárnoucí herci se ale nedokáží dohodnout, vzájemně se popichují, dělají si naschvály a i když se mají v podstatě rádi, není vůbec jisté, zda se jejich slavné číslo podaří natočit. Roli Ala Lewise, který je protihráčem Williho Clarka v podání hostujícího Karla Nováka, ztvárnil herec Západočeského divadla Pavel Marek. V dalších rolích se na jevišti objevili např. Tomáš Stolařík, Alena Svatošová či Naděžda Pajánková. 

Premiéře hry Vstupte předcházela vernisáž výstavy členů klubu chebských výtvarníků, jejichž obrazy si můžete prohlédnout v divadelní kavárně Thálie. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy