2001 – Cheb: Jaký bude další osud bývalých kasáren? (TV Západ)

O dalším využití bývalých kasáren Julia Fučíka na Zlatém vrchu začíná uvažovat chebská radnice. Podstatnou část areálu získalo město po dlouhých tahanicích od Ministerstva obrany bezúplatným převodem, v důsledku kterého ale nemá na základě podepsané smlouvy při jeho dalším využití úplně volné ruce.

dezinfekce

„Tzn., že nebude možno, aby město pozemky s výjimkou těch, které koupí v plné ceně, tam je jeden pozemek asi za 4,5 milionu korun a další za 500 tisíc, které bychom koupili, tak tam to bude bez omezení, ale to co získáme bezúplatným převodem, tam je třeba to držet 20 let v majetku obce,“ vysvětlil místostarosta Pavel Vanoušek. 

Areál bývalých kasáren by tedy měl být využit v tzv. veřejném zájmu. Díky jeho poloze většina pozemků totiž leží na jižním svahu, město počítá především s bytovou výstavbou. Další možností je také vybudování objektů, které se stanou součástí infrastruktury obce, ať již zdravotnických a školských či jiných obslužných zařízení. 

„Ale jsou již i zájemci pro jiné využití. Máme o tom, tedy alespoň já mám, určitou představu,“ dodal Vanoušek. 

Cheb se také před nedávnem objevil na seznamu několika měst, mezi nimiž bude vybráno  budoucí sídlo mezinárodní policejní akademie zaměřené na příhraniční typy kriminality. Pokud by nakonec volba Evropské Unie padla právě na Cheb, počítá se s tím, že v části areálu bývalých kasáren by tato policejní škola sídlila. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy