2001 – Sokolov: Nájemníkům chce město prodávat byty za 100 tisíc (TV Západ)

Téměř 300 bytových jednotek, které se nacházejí v nedávno zrekonstruovaných domech, chce sokolovská radnice nabídnout za zvýhodněných podmínek k prodeji jejich nájemníkům.

dezinfekce

Město přitom doposud prodávalo byty v opravených domech pouze za předpokladu, že celá částka, kterou do rekonstrukce vložilo, byla rozpočítána do prodejní ceny jednotlivých bytů. V tomto případě chce ale radnice přihlédnout ke skutečnosti, že rozsáhlá oprava činžovních domů v ulicích Sokolovská, Křižíkova a Boženy Němcové, která město přišla na zhruba 23 milionů korun, proběhla již v polovině 90. let. 

"Protože od té doby uběhlo 5 let, tak my budeme navrhovat snížení této částky. Už došlo k jistému opotřebení," zdůvodnil krok města jeho starosta Karel Jakobec. 

Rada města proto navrhuje, aby byl metr čtvereční obytné plochy nájemníkům nabídnut za částku 1750 korun. Byty v neopravených domech přitom radnice v současnosti prodává zhruba za 1100 až 1200 korun za metr čtvereční.

"Čili, budou to mít o něco dražší, ale pokud bychom započítali všechny náklady, tak se dostaneme na částku 2.200 nebo 2.300 korun. Čili, ušetří, mají opravené střechy, okapy, fasádu ... Myslím si, že i pro občany, ty nájemníky bytů, by to mohlo být zajímavé za tuto cenu," dodal Jakobec.

Dvoupokojový byt si tak lidé budou moci od města koupit přibližně za 100 tisíc korun. Nájemník, který se pro koupi bytu rozhodne, bude muset jednorázově zaplatit minimálně jednu třetinu celkové ceny a zbytek splatit v následujících 5 letech. 

Pokud navrhovaný prodej domů v ulicích Sokolovská, Křižíkova a Boženy Němcové schválí Zastupitelstvo, měla by se privatizace rozběhnout již v příštím roce. Radnice předpokládá, že v roce 2002 přinese prodej těchto bytů do městského rozpočtu zhruba 5 milionů korun. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy