2001 – Sokolov: Město prodává bytové domy (TV Západ)

Téměř bez odezvy zůstala nabídka sokolovské radnice na odprodej bytů 2. kategorie jejich stávajícím nájemníkům. V těchto bytech totiž žijí převážně sociálně slabší lidé, kteří jen na nájemném a službách spojených s bydlením, dluží téměř 4 miliony korun.

dezinfekce

Městské zastupitelstvo proto rozhodlo o tom, že nabídne k prodeji celé domy jiným zájemcům. Jedná se téměř o kompletní lokalitu kina Alfa a několik budov v ulicích U Divadla a Svatopluka Čecha. 

„Dohromady se jedná 200 bytových jednotek,“ řekl starosta Karel Jakobec. 

Radnice již obdržela první oficiální nabídku na odkoupení všech domů, a to od společnosti, která vlastní po celé republice více než tisícovku bytů. Nabídková cena všech budov byla stanovena na 10,4 milionu korun s tím, že to není cena konečná. Město totiž již zaznamenalo zájem o koupi ze strany dalších tří společností. 

„Nevíme, na kolik bude jejich nabídka reálná. Samozřejmě, pokud nabídek bude více, tak zastupitelstvo rozhodne, aby vybralo tu nejvýhodnější,“ upřesnil Jakobec.

Město se rovněž bude snažit upřednostnit toho zájemce, který bude ochoten koupit všechny domy najednou. Peníze, které by radnice získala z prodeje, chce investovat zpět do obecního bytového fondu, v němž by mělo v konečné fázi zůstat přibližně tisíc tzv. sociálních bytů. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy