2000 – Cheb: Město prodává obecní domy a byty se slevou (TV Západ)

Zájemci o koupi chebských obecních domů a bytů budou moci získat výrazné slevy z prodejní ceny - v případě celých domů až o 40 a u bytu až o 20 procent. Nesmí se však jednat o panelové domy, u kterých jsou podle vedení radnice prodejní ceny již dnes velmi nízké. Žadatelé o slevy zároveň nesmí mít žádné dluhy vůči městu.

dezinfekce

„Městské zastupitelstvo schválilo zásady postupu při majetko-právních úkonech obce. Hlavní účel je, aby se znovu oživil prodej domů a bytů,“ sdělil Václav Jakl. 

Rada zároveň rozhodla o snížení úroků z odložených plateb u již dříve prodaných obecních nemovitostí z 15 na 10 procent. Město ale přijalo i jedno opatření, které určitě vyvolá rozporné reakce. Ti, co budou chtít koupit dům, co v současné době zásobuje teplem společnost Terea, budou tyto její služby muset využívat i v budoucnu, kdy bude již nemovitost v soukromých rukou. Město tak chce zajistit bezproblémové splácení přibližně třistamilionového úvěru, který byl použit na rekonstrukci kotelen Terey a za níž město ručí částí svého majetku. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy