2000 – Cheb: Město na výstavbu bytů vyčlenilo 8 milionů (TV Západ)

Chebská radnice si za jednu ze svých priorit v rozvojovém programu města vytyčila podporu bytové výstavby. Vždyť posledních, přibližně 200 nových bytů na sídlišti Zlatý vrch, bylo dáno do užívání již v letech 1995 až 1997. Rozjezd výstavby nových bytů si klade za svůj cíl rovněž nový místostarosta Pavel Vanoušek.

dezinfekce

„Eventuálně zvážit i možnost, že by město bylo samo investorem nebo resp., ještě by tu byla i možnost třeba prostřednictvím společnosti TEREA, kde je město 50% vlastníkem. Zkusit projednat, zda by se TEREA nemohla pustit do výstavby bytů,“ uvedl místostarosta Pavel Vanoušek.

V rozvojovém programu města je na výstavbu bytů vyčleněna pro letošní rok suma 8 milionů korun. Město zamýšlí určitou formou podporovat individuální stavebníky rodinných domků, příp. soukromé investory. Přesnější forma však ještě není známa. Městské zastupitelstvo se před nedávnem rozhodlo vyčlenit přibližně 5 milionů korun na rekonstrukci domu č. 3 v Kamenné ulici, který byl před nedávnem vrácen do vlastnictví města a dříve sloužil jako nemocniční ubytovna. Zde by mělo vyrůst asi 20 nových bytů. Koncem března si mají chebští radní ujasnit přesné fungování systému výstavby bytových domů. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy