Sokolov: Husovy sady a Zámecký park dostanou nové povrch cest (TV Západ)

11

sokolov, zámecký park, husovy sady, cestní síť, sotes, iva kalátová, dlažba, odbahnění rybníka, břehy, cyklostezka, region24


Dva sousedící parky, které tvoří základní zelené plochy v centru Sokolova, dostanou nové povrchy cestní sítě. Sokolovské technické služby SOTES by měly do konce letošního roku vyměnit za 5,5 milionu korun pěšiny v Zámeckém parku.

„Co se týče Husových sadů, tak tam to řešíme jako komplexní projekt včetně rybníků, odbahnění atd. To, o čem už jsme dříve mluvili a co se týká potom výměny povrchů, vidíme velkou pravděpodobnost možného úspěchu podání žádosti do Operačního programu Spravedlivé transformace. Bude se jednat nejen o stávající cestní síť, ale o její rozšíření, zpřístupnění rybníků. Jsou tam nějaké i nové úseky. Celkem se tedy jedná o tři tisíce metrů čtverečních ploch, kde by měla vzniknout nová dlažba. Kromě toho se ale bude jednat o doplnění mobiliáře,“ přiblížila sokolovská radní Iva Kalátová. 

Vyměněny by měly být také sloupy veřejného osvětlení, které dostanou historizující podobu. V rámci již proběhlých prací již v Husových sadech byly vyměněny části cest pro pěší. Nové povrchy nahradí nevhodné asfaltové plochy a umožní lepší vsakování vody. V asfaltu zůstane jen cyklostezka. 

Celkem by se mělo jednat o práce v hodnotě okolo 9 milionů korun, přičemž město může získat až 75% dotaci ze zmíněného zdroje. Zahájit by se mělo ještě letos, dokončení vyplyne z dosud nespecifikovaných podmínek dotace.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář