Loket: Cizinec vnikl na motokrosu do obytného vozu

0

loket, policie, obytný vůz, zadržení, pořádek, bezpečnost, ms


Od pátku 23. do neděle 25. července letošního roku proběhla v Lokti policejní akce pod názvem Bezpečná lokalita. Cílem této akce bylo eliminovat nápad trestné činnosti, porušování veřejného pořádku a dohled nad bezpečností a plynulostí v silničním provozu v souvislosti s konaným mistrovstvím světa v motokrosu.

V motokrosovém areálu na bezpečnost osob a zajišťování veřejného pořádku dohlíželi čeští policisté společně se svými německými kolegy. Celkem bylo do akce nasazeno v denních i nočních hodinách přes 100 policistů ze služby pořádkové, dopravní, cizinecké i kriminální policie.

Akce se zúčastnili i policisté z oddělení tisku a prevence, kteří se preventivní činností snažili zamezit krádežím osobních věcí návštěvníků, zejména ze stanů, vozidel, přívěsů, a to jak v kempech, tak i na parkovištích. Policisté rozdávali letáčky ve třech jazycích s upozorněním, aby si návštěvníci Mistrovství světa v motokrosu dávali pozor na své osobní věci a nenechávali ve svých vozidlech cenné věci, které by lákaly případné zloděje.

Během celého šampionátu řešili policisté pouze jeden případ neoprávněného vstupu do zaparkovaného obytného vozu. V nočních hodinách měl šestadvacetiletý cizinec vstoupit do uzavřeného, ovšem neuzamčeného obytného vozu, který měl začít prohledávat. Dvojice opodál stojících mužů, která vozem přijela a obývala ho, si ale okamžitě všimla, že se vůz hýbe a zřejmě v něm někdo chodí. Muži přivolali policejní hlídku a následně vstoupili do obytného vozu, kde uviděli cizince. Policisté ho zadrželi a převezli na obvodní oddělení k dalším úkonům. Policisté z Obvodního oddělení Karlovy Vary – Rybáře muži sdělili podezření ze spáchání přečinu porušování domovní svobody a v případě prokázání viny mu nyní hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Kromě této události v průběhu akce nedošlo k narušení veřejného pořádku, bezpečnosti osob a majetku. Akce se zúčastnilo přibližně 5 tisíc příznivců tohoto sportu.

O konání této akce jsme informovali zde.

nprap. Jakub Kopřiva



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář