Karlovy Vary: Cyklisté se dočkají dalšího nového úseku Cyklostezky Ohře

9

cyklostezka, cyklostezka ohře, ohře, rekonstrukce, region24


Na Cyklostezce Ohře, která patří mezi nejoblíbenější a hlavně nejnavštěvovanější cyklistické trasy v regionu, budou v novém roce probíhat stavební práce. Kraj zde nechá vybudovat zcela nový úsek z Dalovic do Všeborovic o celkové délce přesahující 1,7 kilometru. Rada kraje na svém pondělním zasedání schválila realizaci zadávacího řízení veřejné zakázky.

Chystaný úsek povede po levém břehu řeky Ohře. Začínat bude v Bohaticích v místě takzvané Drahovické lávky a pokračovat bude až k místní komunikaci Výletní, která prochází chatovou osadou Všeborovice. V rámci projektu mimo jiné dojde k vybudování lávky přes Vitický potok o délce 41 metrů a skalní masív protne tunel dlouhý 9 metrů. Počítá se i s kácením zeleně, náhradní výsadbou za odstraněné dřeviny a instalací nového veřejného osvětlení.

„Zadali jsme veřejnou zakázku, protože jsme projektově připravení, máme stavební povolení. Na tento úsek, který je technologicky poměrně složitý, protože tam bude kratší tunel ve skále, jsou náklady na úrovni 35 milionů korun bez daně z přidané hodnoty. Nicméně měli bychom 85 procent získat zpět z Evropských fondů,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek na tiskové konferenci k jednání rady.

Stavební práce by měly být zahájeny na začátku příštího roku a dokončeny v dubnu 2025. Projekt bude financován z 66. výzvy Integrovaného regionálního operačního programu (IROP), Specifický cíl 6.1: Podpora udržitelné multimodální městské mobility v rámci přechodu na uhlíkově neutrální hospodářství prostřednictvím Integrované územní investice Karlovarské aglomerace (ITIKA°).



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář