Citice: Finišuje výstavba haly pro výrobce nápojů Bofillex

6

citice, výstavba, hala, nápoje, shock, big shock, karlovarsko, sokolovsko, karlovarský kraj, region západ, západ, region24


Žluté plechovky s výrazným černým logem Big Shock, stejně jako další sortiment nealkoholických a alkoholických nápojů, budou už brzy mířit za zákazníky z výrobní haly a skladu v Tisové u Sokolova. Stavební úpravy stávající haly a výstavbu nových skladových prostor v současnosti provádí společnost SUAS Stavební, člen skupiny SUAS GROUP.

První kontakty se společností Bofillex s.r.o., dceřinou společností Big Shock s.r.o., která vyrábí a distribuuje široký sortiment nápojů, navázali zástupci SUAS GROUP v polovině loňského roku. „Společnost hledala v kraji oblast, kde by bylo možné využít například původní haly, vybudovat nové prostory a získat potenciál pro další rozvoj. Navíc potřebovala být navázána i na zásobu vody. Museli jsme společně řešit velmi náročné technické specifikace, které bylo třeba projekčně zpracovat, aby se mohlo jednak začít se stavebními úpravami původní haly na stáčírnu nápojů do plechovek, ale pak také plánovat výstavbu nového objektu o celkové ploše 3000 metrů čtverečních pro skladování hotových výrobků,“ popisuje Luboš Klíma, který vede společnost SUAS Solutions.

V původní hale museli pracovníci SUAS Stavební, která se stala zhotovitelem projektu, řešit vnitřní kanalizaci, kompletně nové odvodnění, ale také připravit elektroinstalace a zdroje tepelné energie. „V současnosti se dokončují úpravy původní haly, které budou definitivně hotovy na konci listopadu, současně s tím společnost Bofillex, jež bude v Tisové nápoje vyrábět a plnit, instaluje v hale plně automatizované linky. Ty by měly být uvedeny do zkušebního provozu do konce letošního roku. Novou skladovou halu naši stavebníci dokončí na jaře 2024,“ vysvětluje Stanislav Dohnal, vedoucí sekce Investice společnosti Sokolovská uhelná. 

„Nově vybudovaný areál pro výrobu, plnění a distribuci nápojů v průmyslové zóně Přátelství – Silvestr znamená pro tuto zónu pomyslný startovní výstřel k jejímu rozvoji a využití.  Byli bychom rádi, kdyby se této možnosti chopili noví investoři, proto nyní pokračujeme v přípravě projektu vybudování potřebné infrastruktury, a to pro lokality ve Starém Sedle či na Podkrušnohorské výsypce. Naším cílem je přilákat na Sokolovsko nové firmy s inovačními technologiemi, které nabídnou zajímavé pracovní uplatnění a pomohou v budoucnu udržet v kraji více mladých lidí,“ zdůrazňuje Pavel Tomek, předseda dozorčí rady společnosti Sokolovská uhelná a SUAS GROUP. 




Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář