Boč: Při nehodě tří aut zemřel jeden řidič

0

boč, doprava, tragédie, smrt, řidič, vozidlo, střet, policie, hasiči


V neděli dne 21. listopadu 2021 kolem 20. hodiny došlo na silnici č. I/13 u obce Boč k tragické dopravní nehodě. Šestatřicetiletý řidič řídil osobní vozidlo značky Volkswagen Bora po uvedené komunikaci ve směru od Chomutova na Karlovy Vary, kdy cca 300 metrů před obcí Boč při průjezdu prudké levotočivé zatáčky zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy dopravně technickému stavu komunikace (mokrému povrchu, klesání a prudké zatáčce) a svým schopnostem.

Následně měl vozidlo uvést do smyku a přejet do protisměru, kde se levou přední částí střetl s levou přední částí protijedoucího osobního vozidla značky Audi, které řídil sedmadvacetiletý řidič. Vozidlo Audi bylo nárazem odmrštěno na ve stejném směru jedoucí vozidlo značky Volkswagen Touran, které řídil třiačtyřicetiletý řidič.

Při dopravní nehodě utrpěl šestatřicetiletý řidič zranění, kterým na místě bohužel podlehl. Řidič z vozidla Audi utrpěl středně těžké zranění a spolujezdkyně z vozidla Volkswagen Touran lehké zranění. Oba byli převezeni Zdravotnickou záchrannou službou do nemocnice. 

Komunikace v místě dopravní nehody byla po dobu vyšetřování nehody několik hodin zcela uzavřena. Policisté odkláněli provoz přes obec Smilov.

Přesná příčina a okolnosti dopravní nehody jsou předmětem dalšího šetření.

O této tragické nehodě jsme vás včera krátce informovali na našich fb stránkách. 

Nehoda z pohledu hasičů
Vážná dopravní nehoda se stala v neděli večer na silnici č. 13 mezi Bočí a Kláštercem nad Ohří. Srazila se zde tři osobní auta. Po čelním nárazu zůstal v jednom z vozidel zaklíněný řidič, auto se po nehodě převrátilo na bok. Na místo byli vysláni hasiči ze čtyř jednotek. Pro vyproštění muže bylo nutné použít hydraulické vyprošťovací nástroje, v průběhu složitého vyprošťování lékař záchranné služby konstatoval u řidiče smrtelné zranění. Provoz v místě nehody byl zcela uzavřený, objízdnou trasu zajistila policie. Hasiči na místě asistovali při osvětlení a při naložení vozidel na odtahovou službu, postarali se rovněž o úklid provozních kapalin na komunikaci. Zcela obnovený provoz na silnici č. 13 byl až před třetí hodinou ráno.



Zdroj: Policie ČR - mjr. Bc. Kateřina Pešková
            HZS Karlovarského kraje


Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář