Zítra proběhne Čištění řeky Ohře 2018

V sobotu 7. dubna proběhne v pořadí již třetí ročník Čištění řeky Ohře. Začátek je naplánován na 9. hodinu. Stejně jako v předchozích ročnících organizuje čištění řeky v úseku od Chebu po Kynšperk nad Ohří obecně prospěšná společnost MAS 21.

dezinfekce

Na zmíněném úseku bude celkem šest srazových míst. Tři z nich budou přímo v Chebu, a to u lanového centra, nad hrází přehrady Skalka a u Ottova jezu u sídliště Zlatý vrch. Cílem akce je zbavit tok řeky, břehy i přilehlé okolí odpadků a vůbec všech věcí, které do přírody nepatří. Zájemci z řad dobrovolníků mohou využít možnosti čištění koryta řeky přímo z lodí, které budou bezplatně k dispozici na stanovištích v Chebu, Tršnicích a Nebanicích. Pro dobrovolníky bude zajištěno drobné občerstvení a samozřejmě také ochranné pomůcky a pytle pro sběr odpadu.

Loňského ročníku se zúčastnilo bezmála 300 lidí. Budeme rádi, když se i v letošním roce najde podobně vysoký počet dobrovolníků, kterým není lhostejný stav přírody kolem nás. Čištění řeky Ohře bude stejně jako každý rok zaregistrováno na portálu zde

Pro více informací můžete navštívit internetové stránky www.mas21.cz nebo napsat na e-mail micuda@mas21.cz.

Akci finančně podpořilo město Cheb.

O této akci jsme vás informovali zde a zde.


Zdroj: město Cheb

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
06.04.2018 15:00




0 +
 

Hlavní zprávy