Vláda schválila pro kraje 4 miliardy korun na opravy silnic

Ze Státního fondu dopravní infrastruktury dostanou kraje příspěvek ve výši 4 miliardy korun na opravy silnic II. a III. třídy a mostů. Vláda ČR to definitivně schválila na svém jednání v pondělí 30. dubna. Karlovarský kraj dostane 145 milionů korun.

dezinfekce

“Pro kraje je to velmi důležité potvrzení spolupráce s vládou, která plní svůj slib, a na základě toho regiony dostanou požadované 4 miliardy korun ze Státního fondu dopravní infrastruktury. Silnice nižších tříd, ale i mosty, převzaly kraje od státu před lety ve velmi špatném technickém stavu, proto by mělo být zcela samozřejmé, že se stát bude podílet na jejich obnově. Musím ovšem připomenout, že každoročně potřebujeme plánovat rekonstrukce silnic a mostů s velkým časovým předstihem, proto je pro nás důležité, abychom měli garantovanou výši příspěvku i v příštích letech. Z tohoto důvodu velmi oceňuji, že pan premiér podle mých informací zadal ministru dopravy a ministryni financí, aby v co nejkratší době připravili návrh, jak do budoucna příspěvek pro kraje řešit systémově, a kraje s ním tak budou moci počítat,“ uvedla hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová.

Karlovarský kraj kromě toho ze Státního fondu dopravní infrastruktury získal dalších 25 milionů korun, za které opraví silnice poničené v souvislosti se stavbami realizovanými na bývalé silnici R6 Ředitelstvím silnici a dálnic ČR. Opraví za ně například průtah v Pomezí nad Ohří nebo Pražskou ulici v Chebu. Ze SFDI ale budou financovány i práce na silnicích v Dolních Dvorech, v Dubině nebo mosty v Lipoltově a v Novém Kostele.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy