V kraji se uskutečnila další z dopravně bezpečnostních akcí ROADPOL

Ve dnech 14. a 15. října 2020 v rámci celé České republiky proběhla dopravně bezpečnostní akce organizace ROADPOL, která byla primárně zaměřená na nákladní a autobusovou dopravu. Desítka dopravních policistů Karlovarského kraje se zúčastnila této akce, při které se zaměřila na kontrolu dodržování pravidel pro silniční nákladní a autobusovou dopravu.

dezinfekce

Dále také na technický stav, kontrolu sociálních předpisů, zejména na dodržování doby jízdy a četnost povinných přestávek u řidičů nákladních vozidel a autobusů. Kontrolovali i upevňování nákladu, hmotnostní limity a přepravu nadměrných nákladů. Samozřejmostí bylo také pátrání po hledaných osobách, vozidlech a věcech.                                                                                              

Při kontrole vozidel bylo zjištěno patnáct přestupků, přičemž pět jich bylo vyřešeno pokutou na místě a deset oznámeno příslušnému správnímu úřadu k projednání.

Jako nejzávažnější porušení bylo zjištěno ve třech případech překročení hmotnosti a v šesti případech nedodržení bezpečnostních přestávek a doby jízdy. Dalším nejčastějším přestupkem byl nevyhovující technický stav. Ve třech případech dokonce policisté zakázali řidiči další jízdu. Jeden z nákladních vozů převážející kamenivo byl přetížen o 4,5 tuny.

nprap. Eva Valtová

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy