Teplička: Na zahradě svého domu našel ruční granát

V neděli dne 17. května 2020 krátce před desátou hodinou ranní přijali policisté oznámení o nálezu předmětu připomínající munici v obci Teplička. Předmět nalezl 35letý muž na zahradě svého domu.

dezinfekce

Do uvedené lokality ihned vyjela policejní hlídka, která si posléze vyžádala součinnost od policejního pyrotechnika. Do jeho příjezdu hlídka místo nálezu zajistila, aby do nebezpečného prostoru nevstupovaly další osoby. Pyrotechnik okolí nálezu ještě prohledal a na místě vyhodnotil, že se jedná o ruční granát, který odvezl k jeho likvidaci.

Prevence:
Policisté v našem kraji velmi často řeší případy nálezu staré munice. Na místo okamžitě vyjíždějí přivolaní pyrotechnici, kteří ke každému podezřelému předmětu přistupují se zvýšenou opatrností, aby při manipulaci nedošlo k explozi. Korozí předmětu může dojít k narušení systému pojistek a k výbuchu potom stačí málo. Proto nepodceňujte ani staré a zkorodované výbušniny a jiné předměty. V případě nálezu s nimi v žádném případě nemanipulujte a ihned o nálezu vyrozumte policii. Vyčkejte do příjezdu hlídky a místo nálezu zabezpečte tak, aby se k němu nepřiblížily další osoby. Pokud se nebude jednat o munici, nikdo se na Vás zlobit nebude. Lepší je vždy nález ohlásit, než aby došlo k neštěstí.

nprap. Eva Valtová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 20.05.2020 13:00




0 +
 

Hlavní zprávy