Stezka mezi Sokolovem a Dolním Rychnovem je hotová

Chodci i cyklisté už mohou oficiálně využívat novou víceúčelovou stezku, které byla dokončena mezi Sokolovem a Dolním Rychnovem. Její stavba začala loni na jaře a letos v závěru února byla stavební firmou předána městu, které bylo investorem této akce.

dezinfekce

Celkové náklady na cyklostezku dlouhou zhruba 1200 metrů přesáhly 14 milionů korun. Finančně na ní přispěla Evropská unie - Evropský fond pro regionální rozvoj v rámci Integrovaného regionálního operačního programu.

Společná stezka pro cyklisty a chodce mezi Sokolovem a Dolním Rychnovem vede z části podél frekventované komunikace III/21026 v ulici Chebská a spojuje město Sokolov s obcí Dolní Rychnov. Stezka začíná v obci Dolní Rychnov v místě, kde se setkává ulice Revoluční a Chebská. Stezka je vedena po pravé straně silnice ve směru jízdy do Sokolova. U kruhové křižovatky přechází stezka přes silnici III/2016 nově vybudovaným sdruženým přejezdem pro cyklisty a přechodem pro chodce. Za kruhovou křižovatkou se stezka napojuje na stávající asfaltovou komunikaci. Trasa stezky je vedena podél areálu gymnázia, za klášterem a poté je napojena na stávající Páteřní cyklostezku Ohře. S výjimkou určitých úseků bude dva až dva a půl metru široká.

V blízkosti kruhové křižovatky je stezka navržena jako dělená (pás pro chodce o šířce 2,5 m a pás pro cyklisty o šířce 3 až 3,5 m). Součástí projektu je i trvalé dopravní značení v rámci celé stezky. V blízkosti areálu gymnázia a u areálu SOTES Sokolov budou umístěna stání pro kola. Zhruba v polovině trasy u staré elektrárny zasahuje do stezky betonový pilíř, který je výrazně označen. Na jeho odstranění se pracuje. Jakási šikana za klášterní zdí pak vznikla proto, aby se stezka vyhnula pozemku, kde v budoucnu vznikne parkoviště.

V současnosti v Sokolově pokračuje ještě stavba druhé víceúčelové stezky pro pěší a cyklisty. Městská stezka mezi areály Bohemia a Stará Ovčárna – areál zdraví bude dlouhá kolem 2,5 km a propojí dva sportovní a odpočinkové areály. Dokončena bude rovněž letos.


Zdroj: město Sokolov

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 24.02.2020 17:00




0 +
 

Hlavní zprávy